İftardan sonra sigara neden baş döndürüyor? ‘İftardan sonra sigara içince başım dönüyor’

‘’Iftardan sonra sigara içince başım dönüyor’’ diyenler bir hayli fazla. Oruç tutanlar, yemekten hemen sonra içenler, baş dönmesiyle karşılaşıyor. İftardan sonra içilen sigara ile ilgili 5 ilginç bilgiyi sizler için derledik…

featured

Sağlığa zararlı olan sigaranın iftardan sonra içilmesi birçok sağlık sorununu da beraberinde getirebilir. ‘’İftardan sonra sigara içince başım dönüyor’’ diyenlerin sayısı da bir hayli fazla. Çünkü uzun saatlerdir içilmeyen sigara nedeniyle vücuttaki oksijen artıyor. İftardan sonra içilen sigaranın baş dönmesine neden olması da bununla ilgili…

İFTARDAN SONRA SİGARA İÇİNCE NEDEN BAŞIM DÖNÜYOR?

Oruçlu olunan ve sigara içilmedi saatlerde vücuttaki oksijen miktarı bir hayli artar. İlk sigara anında kandaki oksijen miktarı da düşerek nikotin bekleyen, nikotine alışan reseptörler yoğun bir şekilde uyarılır. Bundan dolayı da baş dönmesi ve denge kaybı gibi durumlar yaşanır.

RAMAZAN’DA SİGARAYI BIRAKMAK DAHA KOLAY

Ramazan’ın ilk günlerinde saatlerdir sigara içmeyen kişilerde stres ve gerginlik görülebiliyor. Bununla beraber bir sinir harbi yaşanabilir. Fakat günler geçtikçe uzun süre sigara içmemeye alışan kişiler, sigarayı daha rahat bir şekilde bırakabiliyor. Yani Ramazan ayında sigarayı bırakmak daha kolay oluyor.

SİGARA İÇMEK KALP HASTALIKLARININ GELİŞMESİNDE RİSKLİ

Bundan dolayı vücudu uzun zaman sigarayla beraber az oksijene maruz bırakmak kötü sonuçlara neden olabiliyor. Bundan dolayı da iftardan sonra hızlı bir biçimde çok sayıda sigara içilmesi önerilmiyor.

İFTARDAN SONRA AZ SİGARA İÇMEK İÇİN NELER YAPILMALI?

Sigara içenler, sigara içerken belirli rutinlere uyar. Bu alışkanlıklardan uzaklaşmak gerekiyor. Zaman, mekân, belirli içeceklerden uzaklaşarak, azaltarak daha az sigara içilebilir.

SAATLER SONRA İÇİLEN SİGARA DAMAR DUVARLARINI YIPRATIYOR

Oksijen alışverişini azaltmasından ötürü uzun saatlerdir içilmeyen sigaranın bir anda içilmesi hâlinde damar duvarlarının yıpratılması söz konusu oluyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir