İçişleri’nde devir teslim töreni! Süleyman Soylu görevini Ali Yerlikaya’ya devretti

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya oldu. İçişleri Bakanı, Eski İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İçişleri Bakanlığı’nda yapılan devir teslim töreninde, Süleyman Soylu’dan görevini devraldı.

featured

Türkiye tarihi seçimleri geride bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün TBMM’de yemin ederek resmen görevine başladı. İlk iş olarak ise Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin belirlenmesi oldu. Erdoğan akşam saatlerinde yeni kabineyi açıkladı.

ALİ YERLİKAYA YENİ İÇİŞLERİ BAKANI OLDU

İçişleri Bakanlığı’na yeni kabinede İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, atandı. Eski Bakan Süleyman Soylu ise AK Parti İstanbul Milletvekiliği görevine getirildi. Yerlikaya, saat 12:00 itabariyle İçişleri Bakanlığında gerçekleşen devir teslim töreni ile görevi Süleyman Soylu’dan devraldı.

“HEPİNİZİ SAYGIYLA YAD EDİYORUM”

Törende konuşan Eski Bakan Soylu, “Aziz milletimizin emrinde olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Hepinizi sevgiyle yad ediyorum.” dedi.

“HİZMET BAYRAĞINI SİZDEN DEVRALMAK BİZİM İÇİN ONUR”

Ali Yerlikaya teslim töreninde şu ifadeleri kullandı:

“Sayın bakanıma şükranlarımı sunuyorum. Hizmet bayrağını sizden devralmak bizim için bir onur. Edirne’den Hakkari’ye bayrağımızın dalgalandığı her yerde 85 milyon insanımızı huzur ve güven içinde yaşatmak, bölünmez bütünlüğü muhafaza etmek varlık sebebimizdir.

Mavi vatanımızın her bir damlası bize emanet. Milletimizin her bir ferdi bize emanet. Biz milletimizin emrindeyiz. Görev ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Temel referansımız hukuk ve insan haklarıdır. Bundan taviz verilmeyecektir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir