İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan Thodex açıklaması: “Şahsın Türkiye bankalarındaki 31 milyon lirasına el konuldu”

featured

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kripto para borsası Thodex’e yönelik yürütülen soruşturma ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. “Thodex’te şu anda maliyetin ne kadar olduğunu bilmemekle birlikte burada bir olayla karşı karşıyayız.” diyen Bakan Soylu, “Günler geçtikçe bunun etkilerinin ne olduğunu hep beraber göreceğiz.” dedi. Bakan Soylu, olayın duyulur duyulmaz gerekli hukuki ve ihtiyati tedbirlerin alındığını ifade etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yerli kripto para şirketi Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Türkiye bankalarında bulunan 31 milyon TL parasına el konulduğunu şu sözlerle açıkladı:

“Şu anda maliyetinin ne kadar olduğunu bilmemekle birlikte burada bir olayla karşı karşıyayız. Günler geçtikçe bunun etkilerinin ne olduğunu hep beraber göreceğiz. Tabii bu olay duyulur duyulmaz gerekli hukuki tedbirler ve ihtiyati tedbirler alındı.”

Ne olmuştu?

Kripto para alım satımı yapılan Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in piyasadan topladığı 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı iddia edilmişti. Ardından sistemde parası olan kişiler paralarını çekemediklerini öne sürdü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü operasyon düzenleyerek çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir