İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan ABD Büyükelçisi’ne: ‘Pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Amerika Büyükelçisi'ne ilişkin, "Türkiye'yi dizayn edebileceklerini zannedenler oyunlarını bir adam bozdu; Recep Tayyip Erdoğan." dedi.

featured

Avrupa’da İslamiyet’in hedef alınması gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

İsveç, Hollanda ve Danimarka’da düzenlenen provokatif eylemler, Türkiye’de sinirleri germiş tansiyonu yükseltmişti.

Bunun üzerine siyasi isimlerden kınama mesajları gelirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da NATO üyeliği sürecinde Türkiye’nin onayına takılan İsveç’i desteklemeyeceklerini açıklamıştı.

‘TÜRKİYE’YE KARŞI YENİ BİR PSİKOLOJİK HARP BAŞLATTILAR’

Yaşanan gelişmelerin ardından 5 ülkeden Türkiye’deki vatandaşlarına yönelik terör uyarıları gelmiş, ardından da konsolosluklar için karar alınmıştı.

Almanya, İngiltere, Hollanda, İtalya, Kanada, Belçika ve Fransa’nın ardından son olarak İsviçre güvenlik sebebiyle ikinci bir duyuruya kadar konsolosluklarını kapattı.

Konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye’ye karşı yeni bir psikolojik harp başlattılar.” ifadelerini kullanmıştı.

‘PİS ELLERİNİ ÇEK’

Bugün Antalya’da İl Göç Müdürleri İstişare Toplantısı’na katılan Bakan Soylu, bu kez sert açıklamalar yaptı.

Soylu’nun açıklamaları şu şekilde:

Yabancı terörist savaşçılar tespiti ile ilgili Türkiye önemli bir performans ortaya koymuştur. Her Amerika Büyükelçisi’nin ‘Türkiye’de acaba ben ne yaparım, ne yaptırırım, Türkiye’ye nasıl zarar veririm, babalarıma nasıl yaranırım’ dertleri budur. Bütün Türkiye’nin yıllardan beri en önemli talihsizliklerinden biri de bu. Diğer büyükelçilikleri toplar onlara akıl vermeye çalışır. Amerika Büyükelçileri idare ediyor Avrupa’yı. Avrupalılar üzülmez bu söze merak etmeyin, onlar gerçeklerin ne olduğunu biliyorlar. Otururlar Avrupa’yı dizayn ederler. Türkiye’yi de dizayn edebileceklerini zannediyorlardı. Bir adam oyunlarını bozdu; Recep Tayyip Erdoğan. Onlar Türkiye’yi de böyle zannediyorlardı.

Amerika Büyükelçisi’ne sesleniyorum; Hangi gazetecilere yazı yazdırdığını biliyorum. Pis ellerini Türkiye’nin üzerinden çek. Neleri yaptırdığınızı, hangi adımları attırdığınızı, Türkiye’yi nasıl karıştırmak istediğinizi net bir şekilde biliyoruz. Maskeli, sırıtan yüzlerinizi Türkiye’nin üzerinden çekiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir