İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Kim kalkışma yapmaya çalışırsa… Bizim Allah’a da yeminimiz, millete de yeminimiz var. Yanına koymayız”

featured

6. Uluslararası Birleşmiş Milletler Toplumsal Olaylara Müdahale Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Töreni’nde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu törende şu ifadeleri kullandı:

“Terör örgütleriyle mücadelede büyük bir sorumluluk altındayız. Şu anda bulunduğumuz yerleşkenin az ilerisi 15 Temmuz’da savaş uçaklarıyla vuruldu. Burada 51 arkadaşımızı şehit verdik. Bu ülkeye darbe yapmak isteyenler, bu ülkeyi ele geçirmek isteyenler, ve acımasız bir şekilde bu ülkenin kamu görevlilerini, kahraman polislerimizi, sivil vatandaşlarımızı katlettiler. Biz bunun hesabını sormakla mükellefiz . Bu bizim boynumuzun borcudur.

“ALLAH’A DA MİLLETE DE YEMİNİMİZ VAR”

Kimse bizden başkasını yönetemez. Hukukun çerçevesi içinde biz bunu yapmaya devam ediyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Yoksa şehitlerimiz bu dünyada da öteki dünyada da yakamıza yapışırlar.

İşimizi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu ülkenin demokrasisine, bu ülkenin huzuruna, bu ülkenin cumhuriyetine, bu ülkenin birliğine ve beraberliğine kim kalkışma yamaya çalışırsa, kim birilerinin talimatıyla bunu gerçekleştirmeye çalışırsa; bizim Allah’a da yeminimiz millete de yeminimiz var, yanına koymayız. Bu kadar açık ve net”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir