İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Alparslan Kuytul’u anlattı: “Karşımızda hakikaten bir şaklaban var”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tvnet'te katıldığı canlı yayında Furkan Vakfı elebaşı Alparslan Kuytul ve destekçilerinin yasa dışı gösterilerine ilişkin açıklama yaptı.

featured

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tvnet’te yayınlanan Net Bakış özel yayınında soruları cevapladı.

Soylu, dün Adana’da Alparslan Kuytul ve yandaşlarının çıkardığı karışıklık ile ilgili açıklama yaptı:

“Karşımızda bir şaklaban ve başka yerlerden talimat alan biri var. Kendisine ‘hoca’ dedirtiyor. Sokağa çıkarlar ellerinde kamerayla, çocukları öne çıkarırlar, kadınları öne çıkarırlar, tahrik ederler.”

“KUYTULCULAR DİNİ BİR GRUPTAN ÇOK SİYASİ KİMLİĞİ OLAN BİR GRUP”

(Furkan Vakfı destekçilerine polisin uyguladığı müdahale Alparslan Kuytul’un provokatif açıklamaları) Son 4-4 buçuk aydır bu grup sadece Adana’da 50’nin üzerinde eylem gerçekleştirmeye çalıştı. Neden? Şunun için, eylül-ekim gibi bunların içinde bulunan bir kişinin maddi kaynağı aktardığı öğreniyor, Kuytulcu 7 kişi bu kişiye işkence ediyor, olay yargıya taşınıyor sonrasında. 7 kişi tutuklanıyor. Başka bir yerde de bir doktoru mülk konusunda tehdit ediyorlar, emniyet tehdidi gerçekleştireni yakalıyor, bu kişi de tutuklanıyor. Bunlar da meselenin kime nasıl sirayet edeceğini bildiklerinden olayı terörize etmeye çalışıyorlar. Bunlar bir dini bir grup olmaktan ziyade siyasi kimliklerini öne çıkararak, bunun önüne daha farklı kimlikler inşa ederek bir motivasyon üzerinden yürüyorlar.

Ne zamanki 15 Temmuz sonrası terörle iltisaklı bir süreç başlatıldı. Yargı bunlar hakkında karar verdi ve terör dosyası olarak kabul etmedi. Biz yargının kararını başımızın üstüne koyduk. Ancak bu kimseye, bu ve başka irtibatlara devam etme hakkını vermiyor. Siz bir sokak yürüyüşü yapacaksanız, 2911’e göre bunun kanunu var. Gereğini yerine getirmezseniz polisin tedbir alma hakkı var. Sadece Adana’da son dört ayda 50’den fazla eylem yapmışlar biz buna ‘eyvallah’ demeyiz.

Bunlar sokağa çıkarlar ellerinde kamerayla, çocukları öne çıkarırlar, kadınları öne çıkarırlar, tükürürler, tahrik ederler, her türlü şeyi yaparlar. ‘Polis bir eksiklik yapsa da çeksem’ diye.

“POLİS MÜDAHALESİNİN SİLSİLESİ VARDIR”

Biz bu eylemleri engellemek için elimizden geleni yapıyoruz ancak bir silsile vardır. Nedir, önce fiziki durursunuz, sonra kalkanları kaldırırsınız, sonra TOMA’dan su sıkarsınız, jop en sondur. Bunu arkadaşlarımız daha önce oldukça hassas davrandılar ve silsileyi sağladılar.

“KARŞIMIZDA DIŞARIDAN TALİMAT ALAN BİR ŞAKLABAN VAR”

Alparslan Kuytul kökü dışarıda bir adamdır. Bir suç işletmiş bir suç daha işletmiş. ‘Üzerime geliyorlar’ demek için çabalıyor. Karşımızda hakikaten bir şaklaban ve başka yerlerden talimat alan biri var. Kendisine ‘hoca’ dedirtiyor. Siyasete giriyor, darbeyi meşru kılmaya çalışıyor, ByLock meselesine karışıyor, Cumhurbaşkanının kaleminin kırıldığını söylüyor ve ‘yakında şerefini izzetini alacaklar ‘diyor. Bu kadar haysiyetsiz, bu kadar alçak bir değerlendirmeyle insan karşı karşıya bırakılır mı?”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir