İçişleri Bakanı Soylu’dan Akşener ve Kılıçdaroğlu’na ‘ABD Büyükelçisi’ tepkisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ile art arda görüşmeler gerçekleştiren muhalefet liderlerine "Yazıklar olsun" diyerek tepk, gösterdi.

featured

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığındaki Şehit Demet Sezen Konferans Salonu’nda düzenlenen “İl Emniyet Müdürleri Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu. Bakan Soylu, isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e tepki gösterdi.

Hainliğin bile kendine ait bir karakteri bulunduğunu, bazılarının hain bile olamayacak kadar sefil olduğunu kaydeden Soylu, “Amerikan büyükelçisiyle 4-5 defa oturacaksın, bunu matah diye servis edeceksin. Yazıklar olsun. Türkiye de bunu izleyecek. Sonra da siyasetçiyim diye gezeceksin.” dedi.

“BU İŞ ELİN OĞLUYLA İŞ TUTARAK OLMAZ”

Cumhuriyetin birinci asrındaki zorluklara işaret eden ve Cumhuriyetin ikinci asrını gelecek nesillere emanet etmenin altyapısını hazırladıklarını aktaran Soylu, “Bu iş, ayak oyunlarıyla, elin oğluyla iş tutarak, Türkiye’yi büyükelçilere, dış dünyaya şikayet ederek, Türkiye hakkında birtakım karalamalar yaparak olmaz.” diye konuştu.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir