Bir tweette beş yalan söyleyen Ümit Özdağ’a İçişleri’nden sert tepki: “İnsan değilsin, yatacak yerin yok”

Irkçı provokatör Ümit Özdağ'ın yalanları Türkiye'de sığınmacılara karşı şiddet olayları yaşanmasına sebep oluyor. Özdağ'ın bugün Gaziantep'te kız kaçırma girişimi diye duyurduğu haber de yalan çıktı.

featured

Yalanları ve kurgu haberleri ile Türkiye’de sığınmacılara karşı sokak olayları başlaması için uğraş veren Ümit Özdağ‘ın provokasyonları yüzünden kan dökülmeye devam ediyor. Daha önce ırkçı cinayetlerin işlenmesine sebep olan Özdağ’ın yalanları gün geçtikçe daha tehlikeli bir hal almaya başlıyor.

Ümit Özdağ’ın provokatif trolleri harekete geçti: ‘Mahallemdeki Suriyelilerin evini yakmaya gidiyorum’

BİR TWEETTE BEŞ YALAN SÖYLEDİ

Irkçı provokatör Özdağ bugün paylaştığı bir tweette beş yalanı birden söyledi.

“Gaziantep Karataş mahallesinde Kız caddede yürüyor, kulağında kulaklıkla müzik dinleyerek. Arkadan araba yaklaşıyor içine çekmek istiyor.Kız direniyor, arabaya tam bildirirken vatandaşlar müdahale ediyor.Yoldan geçen jandarma durumu görüyor ve Suriyeliyi alıyor. Savcı tutukluyor.” yalanını uyduran Özdağ’a cevap Gaziantep Valisi Gül’den geldi:
Karataş değil Abdulhamit Han,
Araçla değil yaya,
Jandarma değil polis,
Suriyeli/yabancı değil vatandaşımız,
Savcı değil mahkeme.
Neresini düzeltelim? Suç işleyen herkese cezası veriliyor. Münferit olaylar üzerinde gündem oluşturmak toplumsal barışımıza zarar veriyor!

İSMAİL ÇATAKLI’DAN SERT TEPKİ

Türkiye’nin pek çok ilinden sığınmacılarla ilgili yalan haber uyduran ve daha sonra kendi yalanlarını “doğru değilmiş” şeklinde düzelten ırkçı provokatör Özdağ’ın sığınmacı kışkırtıcılığı devam ediyor. Kaynağını belirtmeden, hiçbir belge yayınlamadan sığınmacıları hedef gösteren yalan haberlere devam eden Özdağ’a İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı sert tepki gösterdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir