İbrahim Kalın: “Cumhurbaşkanımızın sağlığı hepimizin sağlığından önemli”

featured

NTV canlı yayınında koronavirüse yakalandığı süreci anlatan İbrahim Kalın, “İlk belirlendiği anda Cumhurbaşkanımızdan uzaklaştım, onun sağlığı hepimizinkinden daha önemli” sözleriyle dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

SALGIN İÇİN ALINAN YENİ TEDBİRLER

Vatandaşın bu konuda bilinç sahibi olması çok önemli. Birçok Avrupa ülkesinde de bu tedbirler uygulanıyor. Bu tedbirler sürece göre yeniden ele alınacak. Salgının sürecine göre tedbirler azalabilir, artabilir.

Tedbirlere uymak hasta olmaktan hastane yatmaktan iyidir. Lütfen tedbirlere uyalım. Sıkı bir şekilde bu tedbirlere uymamız lazım.

Aşı çalışmalarında da çok aceleci olmamız lazım. İnşallah bunlar başarılı neticeler verecek. Aşının salgını tamamen durdurması için zamana ihtiyaç var.

EKONOMİ VE HUKUKTA REFORM HAZIRLIĞI

Değişime adapte olmak zorundayız, yeni kanunlar yapmayız. AB perspektifi hala önemli, kaybedilmiş değil. Vatandaşlarımızın demokratik hak ve özgürlüklerini yükseltecek yeni kanunlar yapılacak.

11 Eylül’den sonra ABD’nin aldığı önlemleri hatırlayın. Her demokratik ülkenin gözetmesi gereken bir denge bu. Özgürlük-güvenlik dengesini sağlamak gerekiyor. Farklı düşünmenin ahlakını koruyarak yapmalıyız.

ARINÇ’IN KAVALA VE DEMİRTAŞ ÇIKIŞI

Cumhurbaşkanımız adına sözcü gibi konuşmuyorlar. Fikirlerini söylüyorlar, fikirlerini Cumhurbaşkanımıza da söylüyorlar. Cumhurbaşkanımız bir konuyu birçok kişiden dinler.

Meseleyi sadece bu iki kişiye indirgemek doğru olmaz. Yargının uhdesinde olan bir konu.

HUKUKTA YAPILMASI PLANLANAN REFORM

Çalışmalar yapıldıkça kamuoyuyla paylaşılacak.

ÇAKICI’NIN KILIÇDAROĞLU’NUN TEHDİDİ

Savcılık bir soruşturma bşlattı. Bir kimsenin başka bir kimseyi böyle tehdid etmesi kabul edilir değil.

ABD’DE BIDEN’IN BAŞKAN SEÇİLMESİ

Biden yönetimi halen şekillenmedi, göreceğiz. Türkiye kenara atılabilecek bir ülke değil. PKK ve FETÖ bizim için ulusal güvenlik meselesidir. Patriotları almak için ABD ile 6 yıl müzakere ettik. Blöf yaptığımızı sandılar. Ne zaman Ruslarla imza attık, blöf olmadığını anladılar.

AB YAPTIRIM KARARI MI ALACAK?

Türkiye gibi bir ülkeye karşı, Erdoğan gibi bir lidere karşı bu yaptırım tehdidinin sonuç vermeyeceğini kendileri de biliyorlar. Yunanistan’la istikşafi görüşmeler yapmaya hazırız dedik. Ortak nokta çok fazla uygun iklim inşa edilmeli. AB’nin gündemi tek bir üyenin itirazına indirgenmemeli.

Yunanistan’la sorun yaşamak istemiyoruz. Oruç Reis’in o bölgedeki çalışmaları bu ay sonuna kadar devam edecek. Çalışmaları bittikten sonra başka bölgede de çalışabilir.

Karabağ’da, Libya’da Suriye’de bulunmamız AB için iyidir.

DOĞU AKDENİZ’DEKİ SONDAJ GERİLİMİ

Ortak çalışma yapabiliriz, ortak arama tarama yapabiliriz.  Sorunda diplomasiye alan açan her zaman Türkiye oldu. Yaptırımlar daha çok sorun çıkmasına neden olur. Muhalefetin bu mesajlara destek olması gerekir.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir