İBB’nin, ‘Metro inşaatı devam ediyor’ yalanı patladı!

AK Partili Ejder Batur, geçtiğimiz hafta inşaatı durdurulan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe hattıyla ilgili video paylaşan İBB’nin çalışan işçileri gösterdiği görüntülerin arka planında yatan gerçeği açıkladı.

Geçtiğimiz hafta inşaatı durdurulan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe hattıyla ilgili video paylaşan İBB, çalışan işçileri göstererek yine algı operasyonuna soyunmuştu. AK Partili Ejder Batur, o görüntülerin arka planında yatan gerçeği açıkladı.

Yapımına 2017 yılında başlanan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro inşaatı, İBB’nin yüklenici firmaların hak edişlerini ödememesi nedeniyle geçen hafta durmuştu.

İBB’den yapılan paylaşımda, metro inşaatında çalışan işçilerin görüntüsüne yer verilerek, “inşaatın durdurulmadığı, aksine devam ettiği” iddia edildi. Ancak gerçek sonradan ortaya çıktı.

“METRO İNŞAATI BIÇAKLA KESİLİR GİBİ KESİLMEZ”

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, söz konusu görüntülere ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Metro hattının durdurulduğunu biz kamuoyuna duyurunca, şantiyede panik yaşanmış. Yüklenici firmaya “ödemenizi yapacağız” telkinleri olmuş. Geçen hafta işçi kardeşlerimizin çalışmaya devam ettiğine dair görüntü paylaştılar. Metro inşaatı bir üst yapı inşaatı gibi bıçakla kesilir gibi kesilmez. Bir iki noktada güvenlik sebebiyle kaplama yapmaları gerektiği için şu anda birkaç gündür yaptıkları bu. Yoksa inşaat durdurulmuş vaziyette”

Haber7 muhabiri Müge Çakmak’a konuşan Batur, AK Parti döneminde başlayan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe inşaatının CHP’li İBB yönetimi tarafından dış finansmanla devam ettirildiğini söyledi. Batur, “Büyük bir marifetmiş gibi borç bulduklarını söyleyip, bu borcun da reklamını yaparak inşaata başladıklarım metro hatları birer birer duyuyor” diye konuştu.

Batur, İBB’nin ’10 metroyu aynı anda yapan tek şehir’ sloganıyla algı operasyonu yaptığın ifade etti. Buna karşın inşaatların birer birer durduğunun altını çizen Batur, dış borçlanmayla yapılan bu hatlar için alınan paraların nereye gittiğini takip edeceklerini belirtti.

Batur, Ümraniye-Ataşehir hattı için alınan dış borcun KDV’sinin 270 milyon TL ettiğini söyledi.

Batur, şöyle devam etti:

Dış finansmanla başlayan bu inşaatların nasıl oluyor da duruyor olduğu. Yalnızca KDV borcu 270 milyon lira. Sırf 2021 itibarıyla İBB’ye merkezi hükümetten 25 milyar TL geldi. Bu paralar nereye gitti? Reklama, algı operasyonlarına muazzam para ayrıldığını biliyoruz. Danışmanlara ciddi miktar ödeniyor. 2021 faaliyet raporunda geçtiğimiz yıl harcamaların nerelere gittiğini bir bir dökeceğiz. Geçtiğimiz hafta metro inşaatının durdurulduğunu kamuoyuyla paylaşınca İBB yönetimi büyük bir panikle görüntüler yayınladı. Metro inşaatı bir anda durdurulamaz. 1-2 noktada güvenlik inşaatı devam ediyor. 10 metro hattı aynı anda inşa ediyoruz diye algı operasyonu yapıyorlar. Yalnız çalışan merkezi hükümetimiz, Ulaştırma Bakanlığımız 5 farklı noktada 5 farklı metro hattı inşa ediyor. İBB’nin CHP’li yönetimi yıllık 10 metro hattında hat başıan sadece 600 metre mesafe alırken, Ulaştırma Bakanlığımız aynı süre içerisinde 600 kilometrelik metro hattı inşa etti.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir