İBB’nin ‘kaçak İstanbulKart’ reklamına tepki yağdı!

CHP’li İBB’nin, ‘’Kaçak İstanbulKart’’ temalı reklamına tepki yağdı. Yüzde 40’lık İETT zammı yaparak milletin belini büken CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı reklam filmi, sosyal medyada tepki çekti.

featured

İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘nin 6 Nisan’daki Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında alınan kararla birlikte İETT bilet fiyatlarına yüzde 40 zam geldi. Son zamların ardından mavi kart abonman 602 TL’ye çıkarken, tek geçişlik sivil bilet 7,67 TL oldu.

Yüzde 40’lık zammın ardından 109 TL’ye çıkan aylık öğrenci akbili de AK Parti grubu tarafından verilen teklifle birlikte yeniden 78 TL’ye indirildi. Tek geçişlik bilet ise yeniden 3,92 TL oldu.

Mavi kart abonman ile öğrenci kart abonman arasında 524 TL’lik fiyat farkı oluşmasının ardından kaçak öğrenci kartı kullananların sayısında da ciddi bir artış meydana geldi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, kaçak öğrenci kart kullanımının İBB’ye zararının 1 milyar TL olduğunu belirterek, “Önüne geçmek için çalışmalara başlayacağız” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ İBB’YE ‘’KAÇAK İSTANBULKART’’ TEPKİSİ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İstanbulKart temalı reklam filminde orta yaşlarda erkek bir vatandaşın anne kart kullandığı için ‘Ayşe Abla’ olarak gösterilmesi ve film, küçük düşürücü olması sebebiyle tepkilere neden oldu.

İBB’nin yüzde 40’lık İETT zammı, vatandaşın belini büktü. İBB’nin kaçak İstanbulKart reklamını gören kullanıcılar, ‘’Utanmadan bir de para harcamışlar şu reklama. Millet işe giderken maaşının yarısını yola harcıyor. Ekrem beyimiz de reklamcılara para kazandırıyor.’’ şeklinde yorumda bulundu.

İşte o tepki çeken reklam:

w

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir