İBB’de yasak aşk skandalı! Hakim Osman Ala, eşi Merve Ala ile daire başkanı Oktay Özel’in yasak aşkını makam aracından anladı…

featured

İstanbul Büyükşehir Belediyesi personeli olan eşi Merve Ala’ya makam aracı tahsis edilmesinden şüphelenen İstanbul Bölge İdare Mahkemesi hâkimi Osman Ala, evli ve bir çocuk babası İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel ile yasak aşk yaşadığı iddiasıyla İBB Kültür Varlıkları Projeler Müdürü olan eşi Merve Ala’ya boşanma davası açtı. Ala, yasak aşkı gece vakti mesajlaşmalara ve eşine tahsis edilen makam aracına dayandırdı.

Sabah’tan Dilek Yaman Demir’in haberine göre, İstanbul Aile Mahkemesi’nde görülen boşanma davasında, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Hâkimi Osman Ala, eşi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Projeler Müdürü H. Merve Ala ile problemler yaşamaya başladı. Eşinin İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel ile aralarında iş ilişkisi dışında bir şeyler olduğunu düşünen Ala, 2019 Aralık ayında, eşine tahsis edilen aracın sebebini sorunca tansiyonlar yükseldi.

Başta “geçici” dedi

Yüksek Mimar Merve Ala, Toyota marka 34 DC.. 9.. plakalı aracın geçici olarak kendisine verildiğini söylemekle birlikte haftalar geçmesine rağmen aracı kullanmayı sürdürdü. Aralarındaki tartışma devam eden ve şiddetli geçimsizlik yaşayan çift, ilişkilerine ikinci şans vermek istedi ancak bu girişim de başarısızlıkla sonuçlandı.

Uzun süre geçmesine rağmen aracı teslim etmeyen Merve Ala, hakim eşine aracın artık kendisine tahsis edilmiş olduğunu söyledi. Eşinin son zamanlarda iş yerinden geç saatlerde geldiğini ve gece yarısına kadar müdürü Oktay Özel ile mesajlaştığını öne süren Ala, aldatıldığını düşünerek soluğ İstanbul Aile Mahkemesi’nde aldı.

Adli makamları yanılttığı ihbarında bulundu

Boşanma davası açan hâkim, evli ve bir çocuk babası Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel ile eşinin arasındaki amir-memur düzeyini aşan ilişki sonucu aracın belediye tarafından tahsis edildiğini ileri sürdü. Hâkim, boşanmak üzere olduğu eşine tahsis edilen aracın fotoğraflarını da delil olarak dosyaya ekledi. Bunun üzerine mahkeme, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yazı yazarak aracın durumunu sordu. Ancak İBB, Merve Ala’ya araç tahsis edilmediği yönünde yanıt gönderdi. Bunun üzerine hâkim Ala, elindeki delillerle birlikte Özel ve belediye yetkililerinin adli makamları yanılttığı ihbarında bulundu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir