İBB reklam panolarında LGBT propagandası

Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB’de LGBT güzellemeleri son hızla devam ediyor. İBB’ye bağlı metrolardaki ekranlarda LGBT reklamları yayınlanması tepkiye neden oldu.

featured

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı metrolarda LGBT reklamları yayınlanıyor. Uluslararası Af Örgütü imzalı reklamlar, İBB’nin Modyo TV ekranlarında yaklaşık 15 dakikada bir yolculara izletiliyor.

“Değişim İçin Protesto Hakkını Koru” başlığıyla yayınlanan reklamlarda Kadıköy İskele Meydanında eylem yapan LGBT bayrakları eylemciler görülüyor.

Türkiye’deki LGBT eylemlerinde “Ocağı söndür, kocanı öldür”, “Bu kenti ateşe veririz”, “Kürdüz, transız, yoksuluz, toplaşarak kazanacağız” pankartlarının taşındığı, aile, devlet, Mehmetçik düşmanı sloganlarının atıldığı biliniyor.

CİNSİYETSİZLİK İÇİN İMZA TOPLUYORLAR

Aydınlık’tan Kaan Arslan’ın haberine göre Uluslararası Af Örgütü, resmi internet sitesinde imza kampanyasının tanıtım metninde LGBT protestolarını şu ifadelerle savunuyor:
“2013 yılında Taksim Gezi Parkı’nın yıkılmasını önlemek amacıyla düzenlenen protestolar; 1930’da Hindistan’da İngiliz sömürge yönetimine karşı düzenlenen Tuz Yürüyüşü; 1950’de Güney Afrika’da apartheid’e karşı düzenlenen Ulusal Protesto Günü; 1963’te Siyah Amerikalıların medeni ve ekonomik hakları için Washington’da yaptığı Yürüyüş; 1969’da New York’taki Stonewall ayaklanmaları ve ardından LGBTİ+’ların haklarını talep etmek için yapılan Onur Yürüyüşleri; 1989’da Tiananmen Meydanı’nda ve Çin’in başka yerlerinde yolsuzluğa karşı düzenlenen demokratik reform yanlısı öğrenci protestoları; 1970’lerde ve 1980’lerde Arjantin’deki Plaza de Mayo Anneleri ve Büyükannelerinin haftalık protestoları; 2010’da Tunus’ta başlayan Arap Baharı ayaklanmaları…

“Irk, cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, din, yaş, engellilik, mesleki, sosyal ya da ekonomik statü veya göçmenlik statüsü nedeniyle eşitsizlik ve ayrımcılıkla karşı karşıya kalan kişiler protesto hakkına yönelik kısıtlamalardan da daha fazla etkileniyor ve daha sert baskılara maruz kalıyor. Örneğin kadınlar, LGBTİ+’lar ve toplumsal cinsiyet normlarına uymayan kişiler; farklı türde toplumsal cinsiyete dayalı şiddet, ötekileştirme, sosyal normlar ve mevzuatla karşılaşıyor. Sudan, Kolombiya ve Belarus gibi ülkelerde kadınlar protestolara katıldıkları için cinsel şiddete maruz bırakılırken, Türkiye’de Onur Yürüyüşü yıllardır yasaklanmış durumda.”

‘İBB YÖNETİMİ BU YANLIŞTAN DÖNMELİ’

İBB AK Parti Belediye Meclis Üyesi Erdem Kertişçi, İBB yönetiminin milli ve manevi değerlere karşı özensiz tavır sergilediklerini belirtti. İBB yönetiminin bu yanlıştan dönmesi gerektiğini vurgulayan Kertişçi şunları kaydetti:

“Hayatımızda var olan her unsur değişim göstermektedir. Ancak her değişim olumlu bir gelişimi tetikleyecek değildir. Her şeyden önce doğanın işleyişinde, insan yaşamının devam ettirilmesinde ve nesillerin korunabilmesinde sarsılmaması gereken temeller vardır. Bu pencereden bakıldığında bu sürecin olumsuz etkilenmemesi için bazı özelliklerimizi korumak zorundayız.

“Anayasamızın 41. Maddesinde belirtildiği gibi, “Aile, Türk toplumunun temelidir.” Biz ailenin erkek ve kadından oluştuğunu kabul eden ve eşler arasındaki eşitliği savunan bir geleneğin mensubuyuz. Bizim milletimizin aile birliğini kurma şekli bellidir. Neslin sürdürülebilmesinin tek yolu da erkek ve kadın ilişkisinin doğru şekilde korunmasıdır.”

“Aile yapısını bozacak her bireysel girişim en sonunda toplumun temel yapısı olan aile birliğinin zedelenmesine, nesillerin korunamamasına yol açacağından bu konuda hassasiyeti yüksek bir toplum oluşumuzu kararlı bir şekilde sürdürmek zorundayız. Bireysel tercihlerin toplumu ifsat edecek şekilde davranışları özgürlük bağlamı içerisinde değerlendirmekte hiç doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Bu sebeple ailenin korunabilmesi için gerekli mücadeleyi sürdürmek bizim asli görevimizdir.
“‘Protesto hakkını koru. Çünkü protesto değişimin ilk adımıdır.’ Bu cümlelerin İBB’ye ait metro hatlarında veya reklam panolarında görmek açıkça bu toplumun düşüncesine karşı uluslararası örgütlerin desteklediği ufak bir azınlığı şımartmaktan başka bir işe yaramayacaktır.”

“Mevcut İBB yönetimi belki de uluslararası örgütlere şirin görünmek gayesiyle ve kendi istikballeri için milli olmayan yollardan destek bulabilmek için giriştikleri eylemler olarak görüyoruz. Açıkça söylemek gerekir ki Türk toplumunun milli ve manevi değerlerine karşı ufak bir azınlığın özgürlük naralarını dikkate almak bu topluma karşı işlenebilecek en kötü davranışlardan biridir. Türk toplumun korunabilmesi ve nesillerin devamını sağlamak aile yapısını korumaktan geçtiğini bir daha hatırlatmak gerekmektedir.”

“Her fırsatta 16 milyonluk bir kenti yönettiklerini vurgulayan İBB yönetimi aslında bakılırsa bu hareketiyle ne kadar milletten uzak olduğunu, milli ve manevi değerlere karşı ne kadar özensiz bir tavır sergiledikleri ortaya çıkıyor. Esasen bakılırsa İstanbul’a gerekli yatırımları yapmak, İstanbulluların hayatını kolaylaştırıcı projelerle sürdürülebilir bir kalkınmayı hayata geçirmek onlar için bir önem ifade etmediğini anlamış bulunuyoruz.”
“Türk milleti bir avuç ne idüğü belirsiz bir grubun toplumu ifsat edici davranışlarına hiçbir zaman müsaade etmeyeceği bilinmelidir. Türk milletinin toplum yapısını koruması için milli ve manevi değerlerine ne kadar bağlı olduğu hatırlanmalı ve asıl işi İstanbullulara hizmet etmek olan İBB yönetiminin bir an önce metrolarda yayınladığı LGBT örgütünün lehine yönelik destekleyici reklamlardan vazgeçmelidir.”

“İstanbullulara hizmet etmesi gerektiği halde hizmet etmemeleriyle beraber bir de toplum yapısını sözde özgürlük naralarıyla, protesto hakkı çağrılarıyla bozmaya yönelik davranışlar sergilemesi mevcut yönetimin hanesine eksi yazmaya devam edecektir.”

“Türk milletinin gelenek ve görenekleriyle, toplumsal hassasiyetleriyle, değerleriyle yakından uzaktan alakası olmayan bu tür davranışları desteklemek akla ziyan bir iştir. İBB yönetimini bu yanlıştan dönmeye çağırıyorum.
“Özgürlük bireyin her istediğini yapabilmek gibi bir anlama geldiğini sanırım öğretmemiz gerekiyor. Anayasamızda, kanunlarımızda, örf ve adetlerimizde bireyin hangi haklara sahip olduğu, bu hakları nasıl kullanması gerektiği, toplumun ne kadar önemli olduğu, aile yapısını korumaya yönelik nasıl hareket edilmesi gerektiği bellidir. Bunun aksine hareket etmek ise aymazlıktır.”

‘SİNSİ PLANLARA ÇANAK TUTUYOR’

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanvekili Okan Özkan, İBB’yi bu tavrından ötürü protesto ettiğini söyledi. Özkan, “ABD’nin Türkiye’de kaos çıkarma planları içerisinde Uluslararası Af Örgütü gibi örgütler araç olarak kullanılıyor. ‘Protesto Hakkını Koru’ başlığı altında etnik ve mezhepsel bölücülük ile LGBT dayatması meşru kılınıyor. Masumlaştırılan faaliyetlerin hepsi Türkiye’yi dışarıdan müdahaleye açık kılar vaziyettedir. İBB’nin panoları da Uluslararası Af Örgütü’nün ülkemiz üzerindeki sinsi planlarına çanak tutmaktadır. İBB’nin bu tavrını hakkımızı kullanarak protesto ediyoruz!” diyerek İBB yönetimini eleştirdi.

MİLYONLARA İZLETİLİYOR

Reklamın yayınlandığı metrolar, her gün milyonlarca vatandaş tarafından kullanılıyor. İBB’nin önceki gün yayınladığı verilere göre 2022’de İstanbul metroları, toplamda 757 milyon 971 bin 355 kez kullanıldı. Bu metrolardan M2 hattı olarak bilinen Hacıosman-Yenikapı metrosu ise 157 milyon 762 bin 627 kez kullanıldı.

İBB’nin verilerine göre İstanbul metroları, günde ortalama 2,5 milyon yolcu taşıyor.

İBB’NİN LGBT ISRARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor İstanbul personellerine 20 Aralık 2022’de yapılan bir ankette “Cinsiyetiniz?” sorusu için seçeneklerin üçe çıkartıldığı görüldü. Seçeneklerde kadın ve erkeğin yanında “Listelenmeyen başka bir cinsiyet” seçeneği eklendi.

İBB yönetimi, Mart 2022 ise personeline LBGT hakları konusunda bilgilendirmek için “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” dersi de vermeye başlamıştı. Aralık 2021’de bir dernek aracılığıyla 300 yöneticiye dijital ortamda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Semineri veren İBB daha sonra da tüm çalışanlarına zorunlu derse tabi tutmuştu. İBB yönetimi daha önce de belediye bünyesinde “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Şube Müdürlüğü” kurulmasını teklif etmiş; ancak belediye meclisinde söz konusu teklif reddedilmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir