İBB, İstanbul mezarları tasarım yarışması düzenliyor!

featured

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı, İstanbul’un Mezarları Tasarım Yarışması düzenliyor. Yarışmanın amacı ülke tarihinde iz bırakan kişilerin mezar yeri ve çevresinin tasarlanarak yeniden kazandırılmasını amaçlıyor.

İBB‘den yapılan açıklamada, “Yarışma’nın konusu, kişilikleri, eserleri ve temsil ettikleri değerlerle İstanbul’un olduğu kadar ülkemizin ortak kültürel hafızasında da iz bırakmış olan kişilerin mezarlarının ve/veya
yakın çevresinin tasarlanmasıdır” ifadelerine yer verildi.

Ekip olarak katılım gösterilecek tasarım yarışmasında, başvuruculardan ekip temsilcisi seçilmesi isteniliyor. Ancak katılım göstermek için 1 Ocak 2003 sonrasında doğmuş olma şartı bulunuyor. Başvuru kaydı yaptırabilmek içinde her bir mezar için 100 TL şartname bedeli isteniliyor.

Kayıt için son tarih ise 18 Eylül tarihi belirlendi. Projelerin son teslim tarihi ise 24 Kasım olarak belirlendi.12 Aralık’ta ise ödül töreni düzenlenecek.

Asli jüri üyelerinin başkanlığını ise Sanat Tarihçisi Gevher Gökçe yapacak. Diğer jüri üyeleri ise: Heykeltıraş Ferit Özşen ve Seyhun Topuz ile Mimar Ertuğ Uçar.

Danışman jüri üyeleri ise: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, Akademisyen Uğur Derman, Sanat Tarihçisi Baha Tanman,  İPA Yarışmalar Koordinatörü Ömer Yılmaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir