İBB fonlu OdaTV’den iki yalan haber ile ‘Süleyman Soylu’yu siyasete çekme’ operasyonu

Şanlıurfa'da sabah saatlerinde açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'bakanların deprem bölgesi adaylığı' hakkında "Önümüzde deprem, sel varken, bunlarla ilgili çalışırken bırak adaylık düşünmeyi, siyaset zerre kadar zihnimizden geçmiyor" ifadelerini kullanmıştı. Akşam saatlerinde ise Ekrem İmamoğlu tarafından fonlanan operasyon merkezi OdaTV, iki yalan haberle Soylu'yu siyaset gündemine çekmeye çalıştı.

featured

İBB tarafından fonlanan ve Ekrem İmamoğlu dışında tüm siyasileri hedef tahtasına koyan operasyon merkezi OdaTV, bir süredir sürdürdüğü cinsel içerikli video yayınlarını bırakarak tekrar siyaset gündemine döndü. Ekrem İmamoğlu’nu parlatmak için Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’e kadar herkese operasyon çeken OdaTV, “özel haber” diye sunduğu yalan haberlerine bugün iki tanesini daha ekledi.

‘ÖNÜMÜZDE DEPREM, SEL VARKEN SİYASET ZERRE KADAR AKLIMIZDA YOK’

Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi olarak tanımlanan depremlerin hemen ardından birkaç saat sonra bölgeye ulaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaklaşık 1 buçuk aydır Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere deprem bölgelerinde çalışmaları koordine ediyor. 1 buçuk aydır evine bile uğramayan Soylu, depremden sonra sel felaketini yaşayan bölgede günde 3-4 saatlik uykuyla ekiplerin başında vazifesine devam ediyor.

 

Sabah saatlerinde Şanlıurfa’da CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk’e konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘bakanların deprem bölgesi adaylığı’ hakkında “Önümüzde deprem, sel varken, bunlarla ilgili çalışırken bırak adaylık düşünmeyi, siyaset zerre kadar zihnimizden geçmiyor” ifadelerini kullanmıştı.

“Ben sabah Kahramanmaraş’taydım. Gece Hatay’daydım. Gündüz buradayım (Şanlıurfa). Akşam tekrar Hatay’a gideceğim. Oradan Kahramanmaraş’a geçeceğim. Önümüzde deprem varken, önümüzde sel varken ve bunlarla ilgili çalışırken bırak adaylık düşünmeyi, siyaset zerre kadar zihnimizden geçmiyor. Geçerse, burada bir de onunla karşı karşıya kalırsak hem milletimize ayıp etmiş oluruz hem de yaptığımız işe saygısızlık yapmış oluruz. O şimdinin işi değil.”

ODA TV’DEN SOYLU’YLA İLGİLİ YALAN HABER SERİSİ

“Önümüzde deprem varken, önümüzde sel varken ve bunlarla ilgili çalışırken bırak adaylık düşünmeyi, siyaset zerre kadar zihnimizden geçmiyor. Geçerse, burada bir de onunla karşı karşıya kalırsak hem milletimize ayıp etmiş oluruz hem de yaptığımız işe saygısızlık yapmış oluruz.” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu yalanlamak isteyen OdaTV ise iki yalan haberle akşam saatlerinde algı operasyonu yapmaya çalıştı.

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in İçişleri Bakanı Soylu’yu arayıp “Saffet Kaya’nın Ardahan’dan listeye konması için” ricacı olduğunu iddia eden OdaTV,  özel haber olarak servis ettiği iddiaya kaynak olarak kendisini gösterdi.

Masa başında bu tür algı haberleri yazmakta uzman olan operasyon kadrosuyla siyasi haberler hazırlayan OdaTV’nin bu tür yüzlerce haberi yalan çıkmıştı.

Tansu Çiller’e yakın kaynaklar, Çiller ile Saffet Kaya’nın arasının bozuk olduğunu, bozuk olmasa bile Çiller’in AK Parti aday listelerine müdahale etmesinin söz konusu olamayacağını ifade etti.

 

 

İKİNCİ YALAN TRABZON’DAN

OdaTV’nin akşam saatlerinde servis ettiği ikinci yalan ise; Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan döneminde Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanıyken geçirdiği trafik kazası sonucu eşiyle birlikte hayatını kaybeden Ali Soylu’nun oğlu Ali Soylu’nun, Yeniden Refah Partisi’nden Trabzon milletvekili aday adayı olduğuydu.

YRP Trabzon İl Başkanlığı, kendilerine böyle bir başvurunun yapılmadığını belirtti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir