İBB’den aylık 30 bin lira alan ‘yumoş medyası’nda büyük panik! İmamoğlu’nu avukatı bu kadar savunmadı…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün akşam katıldığı canlı yayında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için kullandığı "Bazı gazetecilere her ay 15 bin lira, bazı gazetecilere her ay 30 bin lira maaş bağlamak sizi haklı çıkarmaz." sözleri sonrası 'bazı' gazetecilerde panik havası oluştu. 

featured

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz akşam A Haber’de katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamalar Türkiye gündemine damga vurmaya devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “Türkiye Cumhuriyeti Kılıçdaroğlu’nu dinleseydi, Pensilvanya ile konuşmalarını da duyardık. Kılıçdaroğlu desin ki ‘Pensilvanya ile diş muayenehanesinde konuşmadık’ desin. 15 Temmuz’daki ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sloganı hakkında konuşmadık desin” açıklamasını yapan İçişleri Bakanı Soylu, İBB hakkında da şok eden yeni açıklamalarda bulunmuştu.

İMAMOĞLU, HANGİ GAZETECİLERİ MAAŞA BAĞLADI?

DİAYDER soruşturması ve İBB’de işe alınan PKK’lı çalışanlar konusunda sıkıntılı bir süreç yaşan İmamoğlu’na, İçişleri Bakanı Soylu’nun katıldığı canlı yayında yaptığı son gönderme, İmamoğlu’nun maaşa bağladığı gazetecileri ve sosyal medya trollerini panikletti.

Sosyal medya trolleriyle… Bazı gazetecilere maaş vermek sizi haklı çıkarmaz. Bazı gazetecilere her ay 15 bin lira, bazı gazetecilere her ay 30 bin lira maaş bağlamak sizi haklı çıkarmaz. 

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’YA KALEMŞÖR SALDIRISI

İBB tarafından fonlandığı iddia edilen pek çok medya kuruluşu, gazeteci ve sosyal medya trolü, İçişleri Bakanı Soylu’nun iddiasına yer vermedikleri sayfalarında Ekrem İmamoğlu’nun cevabını yayınladılar.

İYİ Parti’nin yayın organı Yeniçağ gazetesi İçişleri Bakanı Soylu’nun İBB iddialarını sayfalarına taşımazken, İmamoğlu’nun Soylu’ya verdiği cevabı manşetine koydu.

YENİÇAĞ’IN ŞAHLANIŞI

Yerel seçimlerden önce maddi sorunlar yaşayan ve personel maaşlarını ödemekte zorlanan Yeniçağ’ın Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanı seçildikten sonra her ilçeye “ilçe temsilcisi” atayacak kadar maddi durumunu düzelttiği biliniyor.

yumoş medyası

BARIŞ YARKADAŞ’IN HABERCİLİK REZALETİ

İBB tarafından fonlandığı iddia edilen Barış Yarkadaş’a ait Gerçek Gündem sitesi ise habercilik değil İmamoğlu sözcülüğü yaptığını kanıtlarcasına skandal bir habere imza attı.

Haberciliğin temel kurallarına aykırı haber içeriğinde Ekrem İmamoğlu’nun avukatının yazdığı savunma metni misali taraflı bir dil kullanıldı.

HAVUZ MEDYASI YERİNE YUMOŞ MEDYASI MI KURUYOR?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kendisine ait bir medya grubu oluşturmak için çalıştığı çoktandır iddia ediliyordu. İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamaları sonrası ifşa olan İmamoğlu’na yakın medya grubuna “Yumoş Medyası” yakıştırması yapıldı.

İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamalarını görmezden gelerek İmamoğlu’nun açıklamasını manşetlerine çeken BirGün ve Cumhuriyet gazetelerinin Süleyman Soylu’ya olan düşmanlıklarının İmamoğlu döneminden öncesinde başladığı biliniyordu.

İki gazetenin de habercilikten ziyade terör örgütlerinin sözcülüğünü yaptıkları defalarca iddia edilmiş ve manşetlerine de yansımıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir