Cemevi Dedesi Hüseyin Öz, Cumhuriyet, Sözcü ve Halk TV’nin yalanlarını tek tek çürüttü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cemevi ziyaretinden rahatsızlık duyan bazı çevreler, yalan haberler üreterek ziyaretin olumlu havasını bozmaya kalktı. Hiç söylemediği sözlerin haberlerde verildiğini belirten Cemevi Dedesi Hüseyin Öz, yalan kampanyasının hedefini anlattı.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hüseyin Gazi Cemevi’nde iftar yapması kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Ziyaretten rahatsız olan çevreler ise ziyaretin amacını baltalamak için kolları sıvadı. Özellikle Cumhuriyet, Sözcü ve Halk TV gibi 6’lı masa siyasetleri ekseninde haber üreten yayın kuruluşları, yalan ve yanlı haberler üretti.

Cemevi Dedesi Hüseyin Öz ile görüşmelerinde tırnak içi ifadelerin değiştiği öğrenildi. Medya kuruluşlarının öne çıkarttığı konu, bir ay önce başlayan tadilat çalışmalarında, duvara yağlı boya ile çizilmiş ve rutubet nedeniyle kabararak zarar görmüş Atatürk, Hz. Ali ve Hacı Bektaş-ı Veli resimlerinin yerinin değiştirilmesi.

Aydınlık’a konuşan Hüseyin Gazi Cemevi Dedesi Hüseyin Öz, söylemediği cümlelerin sanki kendisi demiş gibi yansıtıldığını söyledi. Hüseyin Öz, olayların aslını ve verdiği demeçlerde aslında neler söylediğini anlattı.

TIRNAK İÇİ İFADELERİ DEĞİŞTİRDİLER

Hüseyin Öz, Cumhuriyet Gazetesi’nde dün kendi ağzından yayımlanan “Film platosu gibi kullanıldık” ve “Adeta evimizde bizi misafir ettiler” ifadelerinin kendisine ait olmadığını anlattı.

Cemevinde Muharrem ayı iftarına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Provokasyona geçit verilmedi’

SÖZCÜ’NÜN HABERİNİ SÖZCÜ ÇÜRÜTTÜ!

Sözcü Gazetesi de manşetinde “Erdoğan için Hz. Ali, Hacı Bektaş-ı Veli ve Atatürk resimleri boyayla kapatıldı” ifadelerini kullandı. İmzasız olarak yayınlanan haberi aynı gazetenin yazarı Saygı Öztürk adeta yalanladı. Öztürk, yazısında gazetesinin manşetinin söylediği gibi cemevinin Erdoğan’a göre düzenlenmediğini cemevinden kaynağının ağzından somut bir şekilde anlatıyor.

‘POSTA OTURDU’ YALANI

Halk TV, Tele1 kanalındaki tartışma programlarında ve çeşitli Youtube kanallarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dede postuna oturduğu yönünde iddialar yer aldı. Hüseyin Öz, bu iddiaları da kesin bir dille yalanladı: “Evet normalde orası bir post makamı ama orada kurulan düzen bir cem düzeni değil, iftar düzeni. Orada oruç açılıyor. Masalar da cem ibadetine değil yemek düzenine göre kuruldu. Yani Cumhurbaşkanı posta oturdu gibi bilgiler kesinlikle uydurma, yalan ve art niyetli.”

‘BAKAN DANIŞMANI RAPOR HAZIRLIYOR’

Öz, yalan kampanyasının hedefinin, hükümetin Aleviler için attığı adımları baltalamak olduğunu söyledi: “İçişleri Bakanı Danışmanı Ali Arif Özzeybek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla Türkiye’de bin 500’den fazla cemevini ziyaret etti. Türkiye’deki tüm cemevlerinin taleplerini topladı. Ben de Özzeybek’le görüşmek istedim ve görüştük. Orada geçmişte yapılan sahte Alevi açılımlarından bahsettim ve ‘Siz eskiden olduğu gibi raporu hazırlarsınız, rapor sümen altı edilir, unutulur gider’ dedim. Özzeybek, ‘Yok bu konuda devlet çok ciddi.

‘ÖNCE SAMİMİ BULMADIM SONRA DESTEĞİ GÖRDÜM’

Ben raporu hazırlayıp sayın Bakana sunacağım o da Cumhurbaşkanımıza takdim edecek’ dedi. Konuşmayı hiç samimi görmedim o sıralar… Bir adım atılacağını düşünmüyordum. Ama daha sonra ihtiyaç sahibi cemevlerinin ihtiyaçlarının hemen karşılamaya başlandığını gördüm. Birçok cemevine ödenek çıkartıldı. En son bizim türbemizde tadilat yapıldı. İçişleri Bakanı Soylu, bir genelge yayınlayarak, bütün valilerin, kaymakamların cemevlerine gitmeleri ve birlikte oruç açıp, lokma paylaşmaları talimatı verdi.

“Tüm bunlara bakıldığında Cumhurbaşkanın Erdoğan’ın cemevini ziyaret etmesi, ‘Ben, bu konuda sizin meşruiyetinizi tanıyorum ve talepleriniz için adım atacağım’ anlamı çıkartıyorum. Tüm bu yalan haberlerin hedefi de bu adımları baltalamak, devletle Alevilerin arasını açmak olduğunu görüyorum. Bu yalan kampanyasının hedefi milli birliğimizi bozmak.”

DERNEK ZİYARETTEN SONRA RESİMLERE İTİRAZ ETMİŞ

Cumhurbaşkanı’nın ziyaretine tavır alan Hüseyin Gazi Derneği’nin bazı yöneticilerinin resimlerin yerinin değişmesine ziyaretten sonra tepki gösterdiği ortaya çıktı. Tadilatın uzun süredir devam ettiğini Hüseyin Öz, “Resimlerin neden yan duvara konulduğunu bile sormadılar. Bu konu basın tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinden sonra köpürtülünce dernek ses çıkartmaya başladı.”

RESİM YALANININ ASLI

Atatürk, Hacı Bektaş-ı Veli ve Hz. Ali resimlerinin Erdoğan için boyandığı yalanının aslını Hüseyin Öz ayrıntılarıyla bir kez daha anlattı: “Tadilat bir ay önce başladı. Mamak Belediyesi de bu tadilat konusunda cemevimize destek verdi. Cemevimizin içinde Atatürk, Hz. Ali ve Hacı Bektaş-ı Veli’nin yağlı boya ile duvara çizilmiş resimleri vardı. Bu resmiler rutubet nedeniyle zamanla aşındı ve dökülmeler oluyordu. Cem ibadetinin bulunduğu alan baştan aşağı boyandı. Her zaman ressam bulamadığımız için buna kesin bir çözüm bulalım dedik ve duvara resim çizme işini sonlandırdık. Bu resimleri tablo haline getirdik ve eski boyutundan büyük olacak şekilde ayarladık, rutubetin az bulunduğu bir duvara astık. Duvara çizilen fotoğrafların yerine ise hattat sanatı çizimiyle 12 İmamların isimlerini yazılı olduğu çerçeveleri koyduk. Tüm bu tadilat işlerinin Erdoğan’a göre yapıldığı asılsız.”

FEDERASYON CEMEVİNİ İHRAÇ EDİYOR!

Alevi Vakıfları Federasyonu, yazılı açıklama yaparak Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı yönetimi hakkında ihraç işlemlerinin başlatıldığını duyurdu.

Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı ile Hüseyin Gazi Derneği tarafından yönetilen cemevindeki bu ziyaretten, Vakıf Başkanı Mehmet Ali Ayyıldız’ın dışında dernek ve vakıf yöneticilerinin haberinin olmadığı iddia edilmişti. Federasyonun açıklamasında ağır ithamlar yer aldı: “Alevi Bektaşi toplumunun yüz yıllar boyunca geliştirdiği, yaşadığı bu zulüm ve baskılara rağmen bugünlere getirdiği yüce değerleri, basit çıkar hesaplarıyla ayaklar altına alan, Alevi-Bektaşi toplumunun en kutsal değerlerinden olan ‘Muharrem/Matem’ ve inanç ritüellerimizin fütursuzca istismar edilmesine sessiz kalan Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı yönetimini kınıyor ve Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı yönetimi hakkında Federasyonumuzun yönetim kurulunun aldığı karar gereği ihraç işlemlerini başlattığımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir