Yıllarca ‘Adnan Menderes’in avukatıydım’ yalanıyla siyasi çıkar sağlamıştı! Hüsamettin Cindoruk: “Benim partim CHP’dir” dedi

27 Mayıs darbesinde cuntacılar tarafından asılarak şehit edilen merhum başbakan Adnan Menderes'in avukatlığını yaptığı yalanıyla Demokrat Parti geleneğindeki partilerde ve devlet kademelerinde önemli makamlara gelen Hüsamettin Cindoruk, CHP'li olduğunu itiraf etti.

featured

Yıllar boyu ‘Adnan Menderes’in avukatlığını yaptım” diyerek yalan söyleyen ve Demokrat Parti sayesinde önemli devlet makamlarına gelen Hüsamettin Cindoruk, CHP’nin ve Kemal Kılıçdaroğlu‘nun gayretlerini takdir ettiğini söyleyerek, “Bugün CHP benim de partimdir var mı diyeceğiniz. Cumhuriyet Halk Partisi benim fikirlerimi savunuyorsa, benim düşüncelerimi savunuyorsa, benim hayal kırıklıklarımı gidermek istiyorsa, Türkiye Cumhuriyeti’ni tekrar teşhis etmek istiyorsa o benim partimdir artık mesele budur” dedi.

Basın Konseyi’nin 35. yıl dönümünde konuşan, Cindoruk, şöyle devam etti:

“Gelin görün ki Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak bizim görevimizdir. Gelinen noktada Türkiye Cumhuriyeti’ni müdafaa etmek durumuna düştük. Cumhuriyeti müdafaa etmek demek değerlerini müdafaa etmek demektir. İçi boşaltılmış bir cumhuriyet olur mu?

Zaman içinde üyesi olduğumuz Avrupa Konseyi gibi NATO gibi ya da üye namzeti olduğumuz Avrupa Birliği gibi ülkelerle bağlantımız kesildi. Bunun sonu nedir? Bağlantısız devlet olmaktır. Bağlantısız bir devletin dünya şartları içerisinde fazla yaşama şansı olmaz.”

YILLARCA ‘MENDERES’İN AVUKATIYIM’ DİYE YALAN SÖYLEDİ

Siyasi yaşamı zikzaklarla geçen Cindoruk, Adnan Menderes’in idamında parmağı olan CHP’yi kendi partisi olarak tanımladı. Uzun yıllar boyunca “Ben Adnan Menderes’in avukatlığını yaptım” yalanıyla siyasi çıkar sağlayan Cindoruk’un yalanını merhum Aydın Menderes şu sözlerle ortaya çıkarmıştı:

“Cindoruk, Adnan Menderes’in avukatı olmamıştır. Adnan Menderes’in imzasını taşıyan herhangi bir vekalete haiz olmamıştır. Ayrıca Menderes ailesinden başka bir Menderes’in avukatlığını da üstlenmemiş, vekaletnamesine haiz olmamıştır. Sorunuzdaki ifadeniz doğru, zaman içerisinde Cindoruk kendisi Menderes’in avukatı olarak tanıtıldığı durumlarda sessiz kalmış, bunu tekzip etmemiş, adeta kendisinin böyle tanıtılmasında pişkince bir memnuniyet içerisinde gözükmüştür. Ancak hiçbir zaman Adnan Menderes’in avukatı olmamıştır.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir