Hollanda basını Burak Yılmaz’ı konuşuyor: “Burak, Ronaldo’yu tahtından indirdi”

featured

Fransız ekibi Lille’de müthiş sezon geçiren Burak Yılmaz, Avrupa devi Hollanda karşısında performansıyla gecenin kahramanı oldu, Ronaldo’yu sollamayı başardı. Fransız basını Hollanda karşısında yıldızlaşan Burak Yılmaz’a geniş yer ayırdı. İşte detaylar…

2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ilk maçında A Milli Takımımız, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Hollanda’yı 4-2 yenerek müthiş bir başlangıç yaptı.

Zorlu mücadeleye hızlı başlayan Ay-Yıldızlı ekibimiz, 15. dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun asistinde Burak Yılmaz’ın golüyle 1-0 öne geçti. 34’te Kenan Karaman’ın pasında ceza sahasına giren Okay Yokuşlu, Malen’in müdahalesiyle yerde kalınca hakem Oliver penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Burak Yılmaz ikinci golünü attı.

“Ronaldo’yu tahtından indirdi”

Kral 81’de müthiş bir frikik golüne imza attı ve A Milli Takım formasıyla gol sayısını 27’ye yükselterek tarihe geçti. Optacan’ın verilerine göre; tecrübeli forvet, 5 golle 2000 yılından bu yana Hollanda ağlarını en çok sarsan oyuncu oldu. 41 yıl aradan sonra Portakallar’a karşı hat-trick yapan ilk futbolcu da olan Burak, Hollanda’ya karşı oynadığı üst üste 3 maçta da ağları havalandırdı.

Portekiz’in ünlü golcüsü Cristiano Ronaldo ise Hollanda ağlarına 4 gol bıraktı. 35 yaşındaki golcü, Lille formasıyla Fransa Ligi’nde bu sezon 20 maçta 9 gol, 4 asistlik sergiledi.

“Burak, Ronaldo’yu tahtından indirdi.” diyen Voetbal International dergisi, 35 yaşındaki oyuncunun, hem umutlarını yok ettiğini hem de Portekizli milli oyuncu Cristiano Ronaldo’yu geride bıraktığını yazdı.

Ronaldo, 2004 Avrupa Şampiyonası’nda 1 ve 2012 Avrupa Şampiyonası’nda 2 olmak üzere, Hollanda’ya 3 gol atmıştı. Burak Yılmaz, bu sayıyı tek maçta elde etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir