Hıncal Uluç’tan Tarkan’a sert sözler: “Tarkan benim için bitmiştir”

featured

Hıncal Uluç, şarkıcı Yıldız Tilbe’nin sosyal medyada başlattığı bir akımla “pas attığı” Tarkan’ın “Nasıl bir amaca hizmet edeceğini pek anlamadım, bir parçası olmak gelmedi içimden” sözlerini eleştirirken, “Tarkan benim için bitti” dedi.

Tarkan’ın Yıldız Tilbe’ye yanıtını okuduğunda inanamadığını belirten Uluç, “Eskiler ‘Tok, açın halinden anlamaz’ derler… Meğer ne doğruymuş… Hem de Tarkan gibi, ülkesinin sorunlarına ne kadar duyarlı olduğunu Orhan Gencebay’ın sazı eşliğinde okuduğu o müthiş, o muhteşem ‘Uyan’ şarkısında milyonlara duyuran Tarkan’ı hatırladım…” ifadelerine yer verdi.

“Tarkan benim için bitti”

Tarkan’ın “Uyan” şarkısının sözlerini yazan Uluç’un köşesinde Tarkan için yazdıkları şu şekild:

Uğur Güngör adlı bir müzisyen, içinde bulunduğumuz 17 günlük tam kapanma döneminde müzisyenlerin sesini duyurmak için dünyada geçmiş yıllarda çok örneğini yaşadığımız bir “Challenge/Meydan Okuma” kampanyası başlatmış. O bir şarkı okuyor ve bir başka şarkıcının adını söyleyip topu ona atıyor. O da bir şarkı ve bir başkasının adı.. Böylece adsız müzisyenlerin feci halleri, ünlüler sayesinde kamuoyuna yayılıyor.. Meydan okuma Yıldız Tilbe’ye gelince, “Kış Güneşi” şarkısını okumuş.. Sözü ve müziği kendisine ait bu şarkıyı Tarkan plak yapmış ve üne kavuşturmuştu. Yıldız, şarkısını verdiği Tarkan’a o şarkı ile meydan okumuş… Tarkan’ın cevabını okuyunca inanamadım…

Eskiler “Tok, açın halinden anlamaz” derler.. Meğer ne doğruymuş.. Hem de Tarkan gibi, ülkesinin sorunlarına ne kadar duyarlı olduğunu Orhan Gencebay’ın sazı eşliğinde okuduğu o müthiş, o muhteşem “Uyan” şarkısında milyonlara duyuran Tarkan’ı hatırladım..

“İki gözü iki çeşme hepimize sesleniyor
Deva bul bu derde gel beni kurtar diyor
Kanadı kırık kuş gibi garibin içi kan ağlıyor
Beni ateşe atmadan önce vicdanına sor diyor

Uyan uyan, uyan uyan
Koy elini kalbine geç olmadan
Bu yolun sonu yokuştur deme
Dağları aşarız eğer inanırsan.”

Bunları söyleyen ve tüm ülke insanına söyleten Tarkan, şimdi, tıpkısının aynisi bir çığlık, hem de kendi meslektaşları, şarkılarında, plaklarında, konserlerinde kendisi için çalan, vokal yapan bugünün aç meslektaşları için atılan bir “çığlık” için “Ne işe hizmet edeceğini pek anlamadım” diyebiliyorsa, bunun bir tek anlamı var…
“Tarkan benim için bitti!.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir