Heyecan dolu Bahreyn Grand Prix’den Hamilton ve Mercedes galip çıktı!

featured

2021 Formula 1 sezonu bugün Sakhir Pisti’nde gerçekleştirilen Bahreyn Grand Prix’siyle birlikte başladı.

Sıcak ve rüzgarlı şartlarda gerçekleştirilen yarışa Red Bull’un Hollandalı pilotu Max Verstappen ilk sıradan başladı ve startla birlikte yerini korudu. Mercedes, Lewis Hamilton’la beraber daha erken pit stoplar yaparak Verstappen’i geride bırakmaya çalıştı.

Michael Schumacher’in oğlu Mick Schumacher ise 16. sırada yarışı bitirdi. Uzun bir aradan sonra Formula 1’e dönen efsane pilotlardan Fernando Alonso yarışı tamamlayamadı.

Hamilton hatasız bitirdi

Verstappen, her iki pit stopunun ardından da Hamilton’la farkı kapattı ve ikinci pit stopunun ardından son turlarda yedi kez dünya şampiyonunun ardına geldi.

Hollandalı pilot, geçiş yapmakta zorlandı ve dördüncü virajda rakibini pist dışından da olsa geçti. Sonrasında Red Bull, Verstappen’den yerini Hamilton’a geri vermesini istedi.

Kalan iki turluk bölümde Hamilton neredeyse hiç hata yapmadı ve Verstappen zorlamasına rağmen rakibini geçmeyi başaramadı.

Kariyerinin 96. zaferi

Sonuç olarak Hamilton, Red Bull’un favori göründüğü hafta sonunda damalı bayrağı ilk sırada görerek yeni sezona zaferle başlamış oldu.

Hamilton bu sonuçla kariyerinin 96. zaferini elde ederken, 2015 yılından sonra ilk kez açılış yarışını kazanmış oldu.

Lewis Hamilton, 5112. turunu lider götürerek Formula 1 tarihinde en çok lider giden pilot olma rekorunu kırdı. Bu rekor bir tur öncesine kadar Michael Schumacher’e aitti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir