Müteahhitlikten başka vasfı olmayan İmamoğlu, Mülkiyeli bakan yardımcısına ‘liyakatsiz’ dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda kendisine gelen MOBESE sorusu üzerine "Kimse kendi beceriksizliklerini, liyakatsizliklerini, deyim yerindeyse, 'cambaza bak' diyerek 48 saat boyunca uyumadan vatandaşımızın yanında olmuş, çalışmış polisimize, jandarmamıza iftira atarak örtmeye kalkmasın. Bunlar ucuz işler." ifadelerini kullanmıştı.

featured

İstanbul’un kar çilesi yaşadığı akşam, Rumelikavağı’ndaki bir balıkçıda İngiltere Büyükelçisi ile balık keyfi yaptığı anlaşılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, fotoğrafları sosyal medyaya düşünce apar topar AKOM’a geçmiş ve olay, yakın zamanın en büyük skandallarından biri olarak hafızalara kazınmıştı.

KAR KÜREME ARACI ESKORTUNDA ÇIKTI

İmamoğlu’nun balık sefası yaptığı mekanda kendisine eşlik eden kar küreme aracının görüntüleri ise İstanbulluları çok kızdırmıştı. İBB’nin koordinasyonu ve gereken çalışmayı sağlayamaması üzerine kapanan yollarda binlerce vatandaş sabaha kadar araçlarında esir kalmıştı.

Dün gece İstanbul’da bulunmayan kar küreme araçları Balıkçı Kahraman’ın önünde çıktı

İstanbulluların hizmetinde olması gereken kar küreme aracının ise İmamoğlu’nun bulunduğu balıkçının kapısında olduğunun anlaşılması, MOBESE kameralarıyla ortaya çıkmıştı.

MOBESE görüntülerinin İBB Web Sitesi üzerinden herkese açık olduğundan habersiz olan İmamoğlu, İstanbul Valisi’ni ve İçişleri Bakanlığı’nı suçlamıştı.

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI ÇATAKLI CEVAP VERDİ

Balıkçı skandalıyla zor duruma düşen ve kendisini savunmak için argüman geliştirmekte zorlanan İmamoğlu “kar küreme aracının balıkçının kapısında ne işi olduğu” konusuna hiç değinmeden doğrudan İçişleri Bakanlığı’nı suçlamış ve kendisine tuzak kurulduğunu söylemişti.

Bugün düzenlediği  “Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı”nda konuya değinen İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu konuyla ilgili Ekrem İmamoğlu, bir açıklamada bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir suç duyurusunda bulunduğunu ve bu konunun takipçisi olacağını da kendisi ifade etti. Kimse kendi beceriksizliklerini, liyakatsizliklerini, deyim yerindeyse, ‘cambaza bak’ diyerek 48 saat boyunca uyumadan vatandaşımızın yanında olmuş, çalışmış polisimize, jandarmamıza iftira atarak örtmeye kalkmasın. Bunlar ucuz işler. Herkes kendi işini yapsın. Kara propagandayla, iftirayla kapatılacak şeyler değil bunlar. Bizim arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyorlar. Görevlerinin başındalar. Burada herkese düşen de işini yapmak”

 

İMAMOĞLU MÜLKİYELİ BAKAN YARDIMCISINA “LİYAKATSİZ” DEDİ

Önce DİAYDER imamlarının ve terör örgütü yandaşlarının İBB’de işe alınması, sonrasında belediyede ortaya çıkan yolsuzluklar ve en son da kar yağışında İstanbullulara hizmet götürememe skandallarıyla hem parti içinde hem de kamuoyunda zor günler geçiren İmamoğlu, artık sinirlerine hakim olamıyor.

Mülkiye mezunu ve İçişleri bürokrasisinin çeşitli kademelerinde üst düzey görevlerde bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı için “müteahhitlikten” başka bir sıfatı bulunmayan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bu tür liyakatsizlere ben diyorum ki, o liyakatsiz şahsiyet bakan yardımcılığı yapsın. Ahlaksızlığa adım atmasın.”

İSMAİL ÇATAKLI KİMDİR?

1974 yılında Çankırı/Yapraklı’da doğdu.1996 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Siyaset Bilimi Anabilim Dalı’nda  yüksek lisansını tamamladı.
1996 yılında Çankırı Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Afyon-Çobanlar Kaymakam Vekili (1998), sırasıyla Nevşehir-Acıgöl (2000-2001), Bingöl-Kiğı (2001-2003), Diyarbakır-Çermik (2003-2005) ve Sivas-Şarkışla (2005-2009) Kaymakamı olarak görev yaptı.
2009 yılında Mülkiye Müfettişi, 2010 yılında Mülkiye Başmüfettişi oldu. 27.02.2014 tarihinde Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.
1 Haziran 2016 tarihinde Kilis Valisi olarak atandı. 28.06.2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak atandı.
07.08.2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atandı.
İngilizce bilen ÇATAKLI, evli ve iki çocuk babasıdır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir