Her yerden engel yiyen Donald Trump kendi sosyal medyasını kuruyor

featured

Donald Trump sosyal medya platformu kurmak için bir süredir çabalıyordu. İşin aslına bakacak olursak bunu da basın henüz yeni öğreniyor. Hatırlayacağınız üzere ABD senatosunun basılması ardından Trump neredeyse bütün sosyal medya hesaplarından engel yemişti.

Twitter, Facebook ve Snapchat gibi tüm platformlardan engel yiyen Trump için sular zaten çoktan ısınmıştı. Engellenmesi için sadece küçük bir hareket yapması bekleniyordu.

Bütün sosyal medya platformları Trump’ın sözlerini şiddete yönlendirici buluyordu. Yani senato olayları başta olmak üzere neredeyse tüm konularda Trump şiddeti kışkırtıyordu. Bu durum onun bütün sosyal medya hesaplarını kaybetmesine neden oldu.

Sadece halka hitap edebilmek için

Donald Trump tarafından tasarlanacak site oldukça sade bir yapıya sahip olacak. Yani temel ve sadece halka hitap edebilmek için kurulmuş bir platform. Böyle mütevazi bir web sitesi Trump’ı destekleyen kitle tarafından şart görünüyor.

Trump tarafından yapılan açıklamada, ‘Birçok diğer site ile iletişim halindeydik ve yakın zamanda büyük bir duyurumuz olacak. Aynı zamanda yakın gelecekte kendi platformumuzu kurma ihtimallerini de değerlendiriyoruz. Bizi susturamayacaksınız.’ ifadelerine yer verildi. Yani o da bunu ciddi ciddi doğruluyor.

Trump ile ilgili nasıl bir karar verileceği henüz net değil. Herkes bu olayların yatışmasını bekliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir