HDP’li vekiller Nadir Yıldırım, Özdal Üçer ve Nursel Aydoğan PKK’nın kuryeleri çıktı

PKK mali alan yapılanması sorumlusu Murat Yılmaz'ın, Duran Kalkan ve Murat Karayılan talimatıyla KCK Türkiye Maliyesi Genel Sorumlusu görevine getirildiği, bu süreçte örgütün molotoflu ve el yapımı patlayıcılı gibi kanlı eylemlere para sağlayan kişi olduğu ortaya çıktı. Yılmaz'ın yaralanan teröristlerin tedavileri için KCK Türkiye Sağlık Komitesindeki örgüt mensuplarına da yüksek miktarlarda para aktarımı yaptığı tespit edilirken, Türkiye'de örgüt adına toplanan trilyonlarca lirayı HDP milletvekilleri Nadir Yıldırım, Özdal Üçer ve Nursel Aydoğan aracılığıyla Kandil'e teslim ettiği ifade edildi.

featured

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından PKK’nın mali alan yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yapılanmadan sorumlu olduğu belirlenen Murat Yılmaz’ın ‘Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme’ suçundan 22,5 yıla kadar hapsi istendi.

KANLI EYLEMLERİN FİNANSÖRÜ

KCK Türkiye Maliyesi Genel Sorumlusu Murat Yılmaz’ın kırsal alanda silahlı faaliyet yürüttüğü, bir süre cezaevinde kaldığı, tahliye olduktan sonra Irak’a gittiği belirlendi. Yılmaz hakkında ifade veren Ulaş gizli tanık, Yılmaz’ın Irak’ta olduğu süreçte Mazlum Doğan İdeolojik Eğitim Akademisinde eğitim aldığını ardından Duran Kalkan ve Murat Karayılan’ın talimatıyla KCK Türkiye Maliyesi Genel Sorumlusu olarak görevlendirilerek Türkiye’ye gönderildiğini söyledi. Sorumlu olarak görev yaptığı 2012’den bu yana PKK adına Türkiye genelinde ‘Gençlik’ ve ‘Serhildan’ komitelerince gerçekleştirilen yasadışı havai fişekli, molotoflu, el yapımı patlayıcı gibi eylemlere örgüt adında para sağlayan kişinin Yılmaz olduğunu kaydeden gizli tanık, kırsal alana aktarımı yapılacak şahısların geçiş süreçlerinde her türlü ihtiyaçların karşılanması için de gerekli paraları verdiğini ifade etti.

TERÖRİSTLERİN TEDAVİSİ İÇİN YÜKLÜ MİKTARDA PARA AKTARIMI

Gizli tanık, çatışmalar sırasında yaralanan PKK’lıların tedavilerini yaptırmak amacıyla KCK Türkiye Sağlık Komitesi çalışmalarında yer alan ‘kadro’ örgüt mensuplarına yüksek miktarlarda para aktaran kişinin de Yılmaz olduğunu belirtti. Gizli tanık, Yılmaz’ın, örgüt adına trilyonlarca para topladığını dile getirerek, bu paraların HDP Milletvekilleri, Nadir Yıldırım, Özdal Üçer ve Nursel Aydoğan aracılığıyla Kandil’e bizzat götürdüğünü anlattı.

 

Gizli tanık, “KCK Türkiye Maliyesi Genel Sorumlusu olması dolayısıyla Türkiye’de örgüt adına toplanan trilyonlarca lirayı düzenli aralıklarla kendisine bağlı kuryeler aracılığı ile veya yine kendisi ile çalışan iş adamları, HDP Milletvekilleri Nadir Yıldırım, Özdal Üçer ve Nursel Aydoğan aracılığı ile Kandil alanına bizzat Murat Karayılan’a teslim etmektedir. Para tesliminde bazen Zaho ve Duhok şehirlerinde KCK Maliye içerisinde faaliyet yürüten örgüt mensuplarına da teslim kanalı kullanılmaktadır” dedi.

BELEDİYE KADROLARINI OLUŞTURMAK İÇİN TAM YETKİ

BDP ve HDP’nin elinde bulundurduğu il ve ilçe belediyelerinde de PKK mali alan yapılanması kadroları oluşturma yetkisi bulunan Yılmaz’ın hakkında hazırlanan iddianamede, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan’da doğduğu yer olan Halfeti’de baz verdikleri, Halfeti’nin Ömerli köyünde düzenlenen eylem ve etkinlikler ile Kobani olaylarının başlamasından önce 25 Eylül 2014 ve devamında Suriye sınırında baz vererek eylemlere katılanlara ilişkin tespitler olduğu kaydedildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir