HDP’den 24 Nisan 1915 sözde Ermeni soykırımı için alçak bildiri!

featured

Her yıl olduğu gibi 24 Nisan’da 1915’teki sözde Ermeni soykırımına ilişkin yalan propagandası devam ediyor..

Türkiye, çok uzun yıllardır Ermenistan’a ve dünyaya sözde soykırım iddiaları için arşivlerin açılması ve tarihçilerin incelemesi çağrısı yapıyor. Siyaset malzemesi için olmayan soykırımı varmış gibi göstermeye çalışan Ermenistan ise bu çağrıya kulak asmıyor. Gerçeklerle yüzleşemeyen Ermenistan, dünya ülkelerinde lobi faaliyetleri ile istediğini elde etmeye çalışıyor.

Ermenistan’ın lobi faaliyetlerine Türkiye’de ise PKK’nın güdümündeki HDP ve ona yakın kuruluşlar teslim olmuş durumda… Öyle ki HDP bugün sözde soykırım ile ilgili bir kez daha skandal bir metin yayınladı. Metinde, Ermenistan’ın dilinden bile daha öteye gidildi.

Skandal bildiri

Parti sosyal medya hesabından “Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin” isimli bir bildiri yayınladı.

Yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Ermeni Soykırımı ile 106 yıldır yüzleşmedi. Yüzleşilmeyen suç tekrarladı, yüzleşilmeyen suç, bugünlere taşındı. Büyük suç cezasız kaldı, ayrımcılık ve nefret suçları sıradanlaştı.

Ermeni soykırımı, yüzyılın başında devlet içindeki karanlık odakların ve katliamcı çizginin halklara reva gördüğü bir siyasetin sembolü haline gelmiştir. Rum, Süryani, Keldani, Kürt, Alevi ve Êzidî halklarına reva görülen ve bugün de sürdürülen katliamcı siyasetin şifrelerini ve soykırım mekanizmasının mahiyetini göstermesi açısından oldukça önemlidir. Bu katliam ve kıyım mekanizmasıyla yüzleşmek, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin, bir arada ortak yaşamın olmazsa olmazıdır.

106’ncı yıldönümünde bu toprakların kadim halkı olan Ermenilere karşı gerçekleştirilen soykırımı, yaşanmış olan büyük felaketi ve insanlık trajedisini yüreğimizde hissediyor, katledilenleri saygı ve rahmetle anıyoruz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir