HDP ve CHP’nin “İstiklal Caddesi’nde Kürtçe şarkı engellendi” provokasyonuna Emniyet’ten yalanlama

Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde İstiklal Caddesi'nde Kürtçe şarkı söyleyen gençlerin polis tarafından engellendiği ileri sürüldü. Kısa sürede çok sayıda kişi tarafından paylaşılan görüntülerle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Oluşan kalabalık yüzünden yoğun şikayetler yapıldığı anlaşılmıştır. Uygulama nedeniyle Kürtçenin yasak olduğuna ilişkin bir algı oluşturulması ve konunun bu şekilde yansıtılmasını esefle karşılıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

featured

HDP ve CHP’nin Kürtçe provokasyonu yine netice vermedi. Dün dolaşıma sokulan bir videoda polisin İstiklal Caddesi’nde kürtçe şarkı söyleyen sokak sanatçılarını engellendiği iddia edilmişti.

 

EMNİYET: KÜRTÇENİN YASAK OLDUĞUNA İLİŞKİN ALGI OLUŞTURULMASI KABUL EDİLEMEZ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstiklal Caddesi’nde müzik yapan kişilerle ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımlarla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada müdahalenin Kürtçe müzik çalındığı için değil ambulans ve tramvay geçişlerinin engellendiği gerekçesiyle yapıldığı belirtildi.

Yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Sosyal medyada Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi üzerinde müzik yapan kişilerin engellendiğine yönelik iddialarla ilgili olarak; müzik yapılırken oluşan kalabalığın güzergâhta kullanılan tramvay ile ambulans ve itfaiye araçlarının geçişine mani olduğu, vatandaşlardan ve çevredeki işletme sahiplerinden yoğun şikayetler yapıldığı anlaşılmıştır.

İlgili kurumlarla koordineli olarak yapılan çalışmalarda geçmiş dönemlerde İstiklal Caddesi üzerinde belirlenen noktalarda her türlü müzik yayınına müsaade edilmiş; ancak sonradan belirlenen noktaların kaldırılması sebebiyle müdahale yapılmıştır. Uygulama nedeniyle Kürtçenin yasak olduğuna ilişkin bir algı oluşturulması ve konunun bu şekilde yansıtılmasını esefle karşılıyoruz. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir