Hasköy Yahudi Mezarlığı’na saldırı! Mezar taşlarını kırdılar

İstanbul Beyoğlu'ndaki Hasköy Yahudi Mezarlığı'nda 36 mezar taşı kırıldı. Türkiye Hahambaşılığı Vakfı saldırıyı kınadı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da "Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.

featured

Çıksalın’daki Hasköy Yahudi Mezarlığı‘nın güvenlik görevlisi, sabah saatlerinde devriye görevi yaparken birçok mezarın tahrip edildiğini fark etti. Görevlinin haber vermesi üzerine gelen polis çok sayıda mezarın zarar gördüğünü tespit etti.

Saldırının duyulmasının ardından polis mezarlıkta incelemelerde bulundu. Mezarların, ‘yastık’ denilen Mezar taşlarının yerinden sökülüp, koçbaşı gibi kullanılarak tahrip edildiği ortaya çıktı.

Türkiye Hahambaşılığı Vakfı, sosyal medya hesaplarından, “Hasköy Mezarlığımıza gece yarısı girilmiş, 36 tane mezar taşımız tahrip edilmiştir. Konu tüm resim ve gece kayıtları ile ilgili makamlara iletilmiş olup, bu vandalizmi yapanların bir an evvel yakalanmasını beklemekteyiz” açıklamasını yaptı.

KALIN VE ÇELİK’TEN KINAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, “Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Faillerin bulunması için ilgili birimler harekete geçti. Kutsal değerlere saldıran ve toplumumuzda fitne ve husumet tohumları ekmeye çalışanlara asla müsade etmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise “Yahudi vatandaşlarımıza ait Hasköy Mezarlığı’na gece yarısı girilerek, 36 tane mezar taşının tahrip edildiği barbar saldırıyı kınıyoruz. Türkiye’de vatandaşlarımıza ait değerlere saldırılması asla kabul edilemez. Türkiye farklı dinlerden tüm vatandaşlarımızın değerlerinin korunduğu güvenli bir ülkedir. Bu saldırı ve provokasyon geçmişte olduğu gibi yine boşa çıkarılacaktır. Yahudi vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir