Hasköy’de Musevi Mezarlığı’nı tahrip edenlerden skandal savunma: ‘Top oynadık…’

İstanbul’daki bir Musevi Mezarlığı’nda 81 mezarlığın mermer taşını kırarak tahrip eden ve yaşları 18’den küçük olan beş kişi gözaltına alındı. Zanlılar, yandaki parkta futbol oynarken toplarının mezarlığa kaçtığını, mezarlıkta oynamaya devam ettiklerini ve mermerlerin bundan dolayı tahrip olduğunu söyledi.

featured

Olay 13 Temmuz Çarşamba günü saat 17.07’de Beyoğlu İlçesi’ne bağlı olan Fetih Tepe Mahallesi’nde meydana geldi. Beş kişi; Hasköy’de bulunan Musevi Mezarları’na zarar verdi ve mezar taşlarını tahrip etti.

5 KİŞİ TESPİT EDİLDİ

İstanbul Emniyeti inceleme başlattı. 81 mezarlığın mermer taşlarının kırılarak tahrip edildiği belirlendi. Mezarlık ve çevresindeki güvenlik kamera görüntüleri incelendi. Yapılan detaylı araştırmalar neticesinde olayı Y.Y., Y.B.G., K.G., H.S.Ç. ve H.R.E. isimli yaşları 18’den küçük olan beş kişinin gerçekleştirdiği tespit edildi.

Açık kimlikleri belirlenen beş kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler ifadelerinde; parkta top oynadıkları sırada toplarının yan tarafta bulunan mezarlığa kaçtığını, bunun üzerine mezarlığa girdiklerini ve topu aldıkları sırada oyun amaçlı olarak mezarlık mermerlerinin tahrip olduğunu söyledi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir