Müslüme Yağal cinayetinde flaş detay! Dede Hasan Yağal, kendisini Müslüme’yle görenleri ölümle tehdit etmiş…

featured

Mersin’in Gülnar ilçesinde kaybolan Müslüme’nin cansız bedeni 7 kilometre mesafede 500 metre yüksekliğindeki bir dağın tepesinde bulundu.

Müslüme’nin cansız bedenini bulan Ayşe Bacak, “Müslüme’nin cesedini bulduğumda üstünde kıyafeti yoktu. Montu, ayakkabısı ve şalvarı farklı yerde duruyordu” dedi.

“BELDEN AŞAĞISI AÇIKTI”

Ayşe Bacak, şunları söyledi:

“10 yıldır burada konaklıyoruz. Her yıl buraya keçi otlatmaya geliyoruz. Müslüme’nin bulduğu yere keçi otlatmaya getirmedim. Orman dairesi her aileye bölüm bölüm yer verir ve bu yer Mehmet Yağal’ın yeri. Bir çocuk bu yere tek başına yürüyerek gelemez. Davar otlatıyordum köpekler havlamaya başladı. Çocuğun cansız bedenini gördüm. Sırt üstü buldum, belden aşağısı açıktı ve üstünde kıyafeti yoktu. Müslüme’nin cansız bedenin bulduğum yere sırtımı verdiğimde bir kenarda şalvarı, ayakkabısı vardı. Giysilerinde yırtık görmedim ve fark etmedim. Montu kayalıkta ağacın dibinde buldum.”

DEDE HASAN YAĞAL, MÜSLÜME’YE TECAVÜZ MÜ ETTİ?

Adli Tıp Ön Raporu Müslüme’nin ölüm nedenini ortaya koydu, dede Hasan Yağal tutuklandı. Odatv’nin ulaştığı bilgiye göre; Adli Tıp Ön Raporu’nda dede Yağal’ın DNA’sı tespit edildi.

Müslüme ile ilgili “istismar” iddiası gündeme geldi ancak şu ana dek yetkililer buna ilişkin delil elde edemedi. Tespit edilen DNA bulgusu bunu kanıtlamıyor. İstismar şüphesi net değilken yetkililer bu ihtimali de göz önünde bulunduruyor.

Yörük kızı Müslüme’nin ölümünde korkunç detay! Anne Selvi Yağal, kızının kaybolduğu saati neden sakladı?

“SAĞ BULUNABİLİRDİ”

OdaTV’nin haberine göre, Güvenlik Uzmanı emekli Emniyet Müdürü Feramuz Erdin, bugüne dek elde edilen bilgileri değerlendirdi.

Feramuz Erdin, kayıp ihbarının ardından ilk arama işleminin K-9 köpekleriyle yapılması gerektiğini ifade etti. K-9 köpeklerinin arama konusunda sonuç verdiğine dikkat çeken Erdin şunları söyledi:

“K-9’lardan sonuç alınamayınca derhal aile sorgulanmalıydı. Hemen sonrasında aile sorgulansaydı çocuk sağ olarak bulunabilirdi.

Elimizdeki bilgilere göre; Müslüme’nin sağ olarak saklanmış olması mümkün. Müslüme’nin saklanmış olabileceği ve nerede saklandığı konusu üzerinde durulmalıdır. Ayrıca, cesette dedeye ait birtakım bulgular bulunduysa, o halde ceset yeni yani yeni ölmüş. Çocuk son güne kadar yaşıyordu ve kaçıran kişi ‘iş büyüyecek’ deyip öldürüp attı, öngörüsü kuvvetleniyor.”

“SÖYLERSENİZ SİZİ ÖLDÜRÜRÜM”

Müslüme’nin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Gülnar’da 100’e yakın kişinin ifadesi alındığı belirtilmişti. İfade veren kişilerden birinin Müslüme ve dedesini traktörün üzerinde gördüğü öne sürüldü.

Feramuz Erdin’in verdiği bilgilere göre, Müslüme’nin dedesi tarafından götürüldüğünü gören görgü tanıklarının dede Hasan Yağal tarafından tehdit edildiğini söyledi.

Erdin, “Bu şahıslar ifadelerini verdi ve dedenin kendilerini ölümle tehdit ettiğini, bunu söylerseniz sizi öldürürüm dediklerini açıkladılar” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir