Harry Potter’da şaşırtan gerçek ortaya çıktı! Daha önce kimse duymamıştı

Harry Potter üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin şüphesiz en unutulmaz yapımlar arasında kalacak. Ailecek izlenebilen ve her yaş grubundan insana hitap eden başarılı yapım ile ilgili daha önce duymadığınız bilgileri derledik. İşte bilim kurgu ve maceranın beraber yer aldığı seri hakkında ilginç bilgiler...

featured

J. K. Rowling’in yedi romandan oluşan kitap serisinden uyarlanan Harry Potter, toplamda sekiz filmden oluşuyor. Harry karakterine Daniel Radcliffe hayat veriyor. Film, Harry’nin anne ve babasının öldürülmesiyle başlıyor. Ailesinin Voldemort tarafından öldürüldüğünü ve aslında büyücü olduklarını öğrenen Harry, şaşkına dönüyor. Ardından büyücülük okuluna başlıyor ve olaylar ilerlemeye devam ediyor. Şimdi gelelim ilk kez duyacağınız bilgilere…

HAGRİD’İN ASASI 40 SANTİMETREYDİ

Robbie Coltrane’in canlandırdığı Anahtarların Bekçisi Hagrid karakteri, aslında gerçek bir motorcudan esinlenildi. Hagrid, sihir gücüyle hayvani bir koruyucu oluşturamıyordu ve kedilere alerjisi vardı. Bir yarı dev olduğu için asası 40 santimetreydi ve esnekti. Öyle büyüktü ki çekim esnasında Hagrid karakterine hayat veren Robbie’nin sakalının arasına uçan bir meyve yarasası bile girmişti.

FİLMDEKİ ÇOĞU SAHNEDE YER ALAN RUBEUS HAGRİD, ASLINDA BİR ROBOTTU

3,5 metre boyunda yarı dev bir karakter olan Hagrid, diğer oyuncularla olan sahnelerinde boyundan dolayı ekrana sığmıyordu. Hagrid’in uzunluğunu görsel efektle yapmak istemeyen set ekibi, çareyi dev bir kostüm yapmakta buldu. Kostümü 2 metre 10 santimetre boyundaki oyuncu Martin Bayfield giydi. Sadece bu kadar da değil! Uzak mekânlarda Hagrid’i canlandıran Martin için Robbie Coltrane’in yüz robotu yapıldı. Üstelik bu yüz uzaktan kumanda ile hareket ettirilebiliyordu. Mimik yapabilen ve konuşabilen robot, Martin’in kafasına geçmesiyle Hagrid’e yani Robbie’ye dönüşüyordu.

VOLDEMORT’U TOPLAMDA ALTI OYUNCU CANLANDIRDI

Serinin meşhur karakteri Voldemort’a seri boyunca altı oyuncu hayat verdi. Karakteri Richard Bremmer, Christian Coulson, Ralph Fiennes, Hero Finnes-Tiffin, Frank Dillane canlandırdı. Ian Hart ise seslendirme yaptı.

TELEFONUN DİLİNİ TÜRKÇEYE ÇEVİRİP ŞAKA YAPMIŞLAR

Harry Potter’ı canlandıran Daniel Radcliffe, sette Hagrid’e yani Robbie Coltrane’e şaka yapmak istemiş. Telefonun dilini Türkçeye çeviren oyuncunun bu şakası kısa sürmüş. Çünkü sette birinin babası Türkmüş. Bu nedenle cihazın dil ayarını kolaylıkla geri çevirebilmişler.

MALFOY’A ATILAN YUMRUK GERÇEKMİŞ

Malfoy’a atılan yumruk sahnesi aslında gerçekti. Kendini rolüne bir hayli kaptıran Emma Watson, Malfoy’a tokat atması gerekirken yumruk atmış. Bu nedenle sahne çekiminin ardından Tom Felton’dan yani Draco Malfoy’dan defalarca kez özür diledi.

KIZIL İKİZLER ASLINDA KIZIL DEĞİLMİŞ

Filmde kızıl saçlı ikiz olarak karşımıza çıkan Weasley kardeşler, aslında kızıl saçlı değilmiş. Film için saçları boyanan ikizlerin birçok kişi tarafından gerçek hayatta da kızıl saçlı oldukları düşünülüyordu.

OTOBÜS ŞOFÖRÜNE DEDESİNİN ADI VERİLDİ

Yazar J.K. Rowling’in kitabından uyarlanan filmde otobüs şoförüne ve otobüs görevlisine yazarın dedelerinin ismi verildi. Ayrıca filmde yer alan her isim özel olarak düşünülüp buna göre seçilmiş.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir