Hangi borçlara af geldi? SGK ve BAĞKUR borç yapılandırması nasıl olacak? Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş açıklama

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde saat 15.20'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Yaklaşık 3 saat süren kritik Kabine Toplantısı sona erdi. Gözlerin çevrildiği Kabine Toplantısı'nın ana gündem maddesi ekonomi oldu. Toplantıda, cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketi de görüşüldü.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde saat 15.20’de başlayan Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı’nın ana gündemini ekonomi oluşturdu. 84 milyona vergi ve alacaklarda barış eli uzatacak devletin vergi, sigorta primi borçları ile idari cezalara yapılandırma paketini sunması bekleniyor. EYT, yargı paketi ve İsveç’teki İslamofobik saldırı da ele toplantıda ele alındı.

SEÇİMLER 14 MAYIS’TA

14 Mayıs 2023 Pazar gününün seçim için en uygun tarih olduğunu gördük. Bu tarih güncellemesini Meclis 5’te 3 çoğunlukla yaparsa memnuniyet duyarız. Çoğunluk sağlanamazsa Cumhurbaşkanı olarak biz kararı alarak süreci başlatacağız. Bu tarih güncellemesinin milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

‘MECLİSTE ÇOĞUNLUK SAĞLANMAZSA KARARI BİZ ALACAĞIZ’

Mecliste gereken çoğunluğun sağlanamaması halinde Cumhurbaşkanı olarak biz, seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılabilmesini temin edecek bir takvimle kararımızı alıp süreci başlatacağız.

Siyasetimiz geçmişle mukayese edilemeyecek bir olgunluk seviyesine ulaştı. Güvenliğimiz, istikrarımıza destek olacak seviyeye yükseldi. Ekonomimiz, dünyanın takdirini kazanan bir yere geldi. Altyapımız vizyonlarımızı destekleyecek yaygınlığa ve etkinliğe kavuştu. Diplomasimiz büyük bir saygınlığa sahip oldu.

MUHALEFETE METRO ELEŞTİRİSİ

Biz 10 tane kaptansız metro yaptık haberleri yok. Bizim fiilimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Siz kaç tane köprü yaptınız? Biz Yavuz Sultan Selim Köprümüzü, Osmangazi Köprümüzü yaptık. Çanakkale Köprümüzü yaptık. Kağıthane-Göktürk-İstanbul Havalimanı metro hattı her bakımdan yerli ve milli bir eser. Hepsinden öte bu eserimizle artık otobüs beklemeye gerek yok. Kağıthane’den İstanbul Havalimanı’na 24 dakikada ulaşabiliyorsunuz.

İSVEÇ’TEKİ ALÇAK EYLEMLER

İsveç’in NATO üyeliği başvurusu ile başlayan ve mukaddes kitabımızı yakmalarına kadar varan hadiseleri görüyoruz. Müslümanlar olarak bize düşen bu kutsal kitabımıza layık olan saygıyı göstermektir. Modern demokrasilerde insan hak ve özgürlüklerin çok basit bir tanımı vardır. Bir insanın hak ve özgürlüklerinin sınırı diğer insanların hak ve özgürlüklerinin başladığı yerle sınırlıdır.

İsveç’teki çirkin eylem en başta Müslümanlar olmak üzere insanların temel hak ve özgürlüklerine saygı duyan herkese yapılmış hakarettir Bu alçak saldırının Türkiye Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilmesi konuyu bizim açımızdan hem dini hem milli bir mesele halien dönüştürüyor. Haçlı Seferlerinden beri Avrupa’da İslam ile Türk kavramının eş tutulduğunu biliyor, bundan da milletçe iftihar ediyoruz. Rabbimizin koruması altındaki Kuran-ı Kerim, bir Haçlı artığının onun nüshasını yakmasıyla asla zarar görmez.

İSVEÇ’E NATO RESTİ

NATO’ya üyelikleri konusunda bizden destek bekleyeceksiniz. Yok öyle bir şey. Terör örgütü mensupları ve İslam düşmanlarını bu kadar seviyorlarsa, ülkelerinin savunmalarını da onlara havale etmeleri tavsiyesinde bulunuyoruz. İsveç yönetiminin bizlere hak ve özgürlükten bahsetmesine gerek yok. Büyükelçiliğimiz önünde böyle bir kepazeliğin yaşanmasına sebebiyet verenler NATO’ya üyelik başvuruları konusunda bizden herhangi bir hayırhahlık beklemesin.

 

KAMU BORÇLARINA YAPILANDIRMA

Kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifini hazırlıyoruz. Borçların cezalarını kaldırıyoruz. Tüm bu borçları taksitle ödeme imkanı getiriyoruz. 2 bin lirayı aşmayan icralık borçları tasfiye edecek düzenlemeyi yapmıştık. Aynı uygulamayı vergi dairelerimiz için hayata geçiriyoruz. 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2 bin lirayı aşmayan borçların cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir