Hanefi Avcı’nın kaderi Sedat Peker’in iki dudağının arasında!

featured

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın Teke Tek programında açıklamalarda bulundu.

Hanefi Avcı, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker’in bildiklerinin çok daha fazla olduğunu öne sürdü. Avcı, “Ben TELE 1’de ‘bildiklerinin yüzde 10’unu anlattı dedim ama, bu çok iyimser bir yorumdu, gerçek manada söylersem, bu iddialar bildiklerinin yüzde ikisi veya üçüdür” açıklamasını yaparak, “Çünkü bu kişi 30 yıldır faaliyetlerin içerisinde. 30 yıl içinde yaptığı işlerin hepsi kanuna hukuka aykırı yer altı işleri. Bunların hepsini kendi hatırlayamaz, anca siz sorarsanız hatırlar.” dedi.

“Sedat Peker’in kişiliğine takılmayalım”

Avcı üç ayrı soruşturma yürütülebileceğini belirterek “Bunun siyasi boyutunu Meclis, idari boyutunu Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu, adli boyutunu Adalet Bakanlığı araştırmalı. Bunlar da birbirini denetlemeli” ifadelerini kullandı.

Avcı, iddialarla ilgili “Tümden kabul etmek yanlış. Sedat Peker’in kişiliğine takılmayalım. Bu tür itiraflar dünyada 100 yılda bir olur. Bunu fırsata çevirelim. Devlet değerlendirmeden delil olmaz ama yok da sayılamaz.

Nedim Şener’den hatırlatma

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener sosyal medya hesabı Twitter’dan, organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in yayınladığı her videodan sonra Peker’e destek mahiyetinde açıklamalar yapan Hanefi Avcı’nın açıklaması ile Sedat Peker’in 2011 yılında FETÖ’nün yayın organı Aksiyon dergisine yaptığı açıklamayı yan yana getirerek bir gerçeği gözler önüne serdi.

Sedat Peker, FETÖ’nün yayın organı Aksiyon’a verdiği röportajda “Avcı bu kişileri operasyonlarda kullandı. Benim yanıma yolladığı itirafçıları o operasyonlarda kullanıyordu. Hanefi Avcı ve itirafçı ekibiyle ilgili mahkemede açıklamalarda bulunacağım. Zaten savcılığın bunun üzerine otomatik olarak harekete geçeceğini düşünüyorum. O zaman kendisi Ergenekon üyeliğinden değil yöneticiliğinden yargılanacaktır” diye konuşmuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir