Hande Fırat’ın eşi Murat Özvardar’ın Suriye’de sanayi bölgesini yağmaladığı iddiası

featured

Gazeteci Serdar Akinan, bir belgesel çekimi için bulunduğu Suriye’de edindiği bilgileri aktarırken, ülkedeki sanayi tesislerinin ve zeytinyağının yağmalandığına ilişkin çarpıcı ayrıntıları dile getirdi.

KRT TV’de katıldığı programda Akinan, şunları söyledi:

“Ben bir begeselle uğraşıyorum, IŞİD belgeseli, Türkiye’ye IŞİD saldırıları gibi bir şey. 15 gündür ben bölgede, Güneydoğu’da geziyorum. Öyle şeyler konuşuluyor ki… Araziye çıkınca görüyorsun. İnanamayacağınız isimler Suriye’nin yağmalanmasında, çok ünlü bir gazetecinin eşi olduğu söyleniyor. Fabrikayı yağmalamış. Gidiyorsun, çok üst düzey bir, çok üst düzey bir adamın oğlu, PKK’nin kontrol ettiği… (Araya girilip hangi gazeteci olduğu soruluyor) Bir kadın Ankara temsilcisinin eşi, Suriye’nin yağmalanmasındaki şirketin sahibi adam ya… Bir sanayi bölgesi, insanlığa karşı suçlarda yargılanacak boyutta. Bir ülkenin bir sanayi tesisini, ya İzmit bölgesini yağmalıyorsun… Suriye’nin en önemli sanayi tesislerinin bulunduğu bölge yağmalandı. Sökülüp fabrikalar getirildi. Bu operasyonu yapan firmanın sahibinden bahsediyorum. Bunun Ankara’daki ilişkileri kim. Bunun eşi, gazeteci hanımefendi kimlerle ne kadar ilişki içinde.

“Tonlarca zeytinyağı yağmalanıyor”

Bölgede yasadışı petrol ve zeytinyağı ticaretinden de söz eden Akinan, “Güneydoğu kaynıyor. Petrol ticareti yapılıyor Güneydoğu’da. Şu anda Suriye’nin kuzeyindeki petroller, ABD şirketleri, oradan Barzani üzerinden geliyor. Barzani’nin kontrolündeki bölgelerden petrol Türkiye’ye geliyor. Ya zeytinyağı işi var inanamazsın. Şu anda zeytin ağaçların söküp getiriyorlar. Zeytinyağı işini yapan firma bir bakanın kardeşi. Tonlarca zeytinyağı yağmalanıyor, getiriliyor satılıyor” dedi.

Suriye’de sanayi bölgesini yağmalayan iş insanı Murat Özvardar mı?

Serdar Akinan’ın canlı yayında bahsettiği ismin iş insanı Murat Özvardar olduğu iddia edildi. Özvardar’ın Suriye’de İzmit büyüklüğündeki Halep organize sanayi bölgesini yağmaladığı ve Türkiye’ye getirdiği iddia ediliyor.

Murat Özvardar kimdir?

Ünlü bir iş insanı olan Murat Özvardar, 1952 yılında Manisa’da kurulan Özvardar şirketlerinin kurucusu ve başındaki isim olarak biliniyor. kurucusudur. Şirketlerinin faaliyet gösterdiği ticari alanlar ise mobilya, otomotiv, beyaz eşya, inşaat ve enerji sektörüdür.

Özvardar, ünlü sunucu Hande Fırat ile 2017 Aralık’ta, Sheraton Otel’de yapılan nikah töreniyle dünya evine girmişti.

Murat Özvardar’ın ismi o dönem İstanbul sosyetesine yönelik düzenlenen kokain operasyonuna da karışmıştı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne taşınan olayda sosyete playboyu Atik Berberoğlu ile prodüktör İzzet Öz, Nazlı Bahar Bayer, Demir Özgür, Cengiz Mesudiyeli ve Murat Özvardar hakkında kokain kullanmak, bulundurmak ve satmak iddialarıyla dava açılmıştı.

Yaz aşkını ikizi ile aldatmıştı

2012 yılında Murat Özvardar’ın adı ismi yaz aşkı Esra Özkan’ı ikizi Berna Özkan’la aldattığı haberleri ile gündeme gelmişti.

İhaneti öğrenen Esra Özkan, durumdan ikizinin eşi ünlü haber spikeri Korcan Karar’ı da haberdar etti. Soluğu mahkemede alan Karar, kendisini Murat Özvardar ile aldatan eşinden tek celsede boşandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir