Hamza Dağ’dan muhalefetin ‘karne hediyesi et’ yalanına sert cevap

İstanbul'da bir kasapta vatandaşa mikrofon uzatan muhabirin, ilkokul öğrencisi çocuktan aldığı cevap siyasette yeni bir polemiği de beraberinde getirdi. Çocuğun "Annem karne hediyesi et aldı" sözleri sonrası ekonomiye yönelik eleştiriler art arda geldi. Birkaç gün sonra, gündem yaratan sözleri aile yalanladı.

featured

Cuma günü öğrenciler karne alırken muhabirin sorduğu soruya bir çocuk, “Annem karne hediyesi et aldı” demesi gündemi sallamıştı. Bu sözlere birçok isimden tepki gelirken ailesi olayı yalanladı.

Ailenin ifadelerinden sonra AK Partili Hamza Dağ, ‘Bir çocuğun tüm masumiyetiyle söylediği bir cümleyi, siyasetinize alet ederek, kirlettiniz. Gerçeğin, sizin siyaseten kullanabilmek için “arzu ettiğiniz” gibi olmadığı ortaya çıktı. Mahcubiyet, özür, utanma…’ dedi.

‘ANNEM KARNE HEDİYESİ ET ALDI’

Muhabirin soru sorduğu çocuk, “Annem karne hediyesi et aldı” demişti. Muhabir çocuğu tebrik ederken kasap ise, “Karne hediyesi kasap abisinden 3 kalem pirzola” diyerek eti çocuğa uzatmıştı.

ANNE İDDİALARI YALANLADI

Anne Nihal Güney Sabah gazetesine konuşarak fakir olmadıklarını söyledi. Şişli’de yaşadıklarını, ev ve arabaları bulunduklarını söyleyen Nihal Güney, her zaman söz konusu kasaba alışverişe gittiklerini söyleyen Güney, olay günü de tavuk almak üzere kasaba girdiğini kaydetti. Çocuğun bu sözlerine bazı isimlerden tepkiler gelmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir