Hamdolsun 1 Euro 10 TL oldu…

featured

Temmuz ayının sonundan başlamak üzere sürekli biçimde eriyen TL’nin değer kaybı sürüyor. Dolar 8,50’yi gördü, euro ise 10 TL’ye merdiven dayadı. İngiliz Sterlini de 11 TL’yi aştı.

Yurt içi piyasalarda Merkez Bankası’nın sıkılaştırma hamlesine bir yenisini daha eklemesine karşın TL’deki değer kaybı devam ediyor. Dün 8,44’ün üzerine çıkan dolar, bugün güne rekor seviyeden başladı ve rekorunu 8,50’nin üzerine taşıdı.

Merkez Bankası’nın para politikasında sıkılaştırma hamleleri peş peşe devam ederken, dolarda yukarı yönlü eğilim korunuyor.

Dün 8,44 seviyesini aşarak rekor kıran dolar, bu sabah saatlerinde 8,41’in altına kadar çekilmesine rağmen piyasaların açılmasıyla birlikte yükselişe geçti. Dolar, tarihi zirvesini gün içinde 8,50 ile bir adım yukarı taşıdı.

Euro ise tarihi seviyelerini 9,95’e taşıdı. İngiliz Sterlini ise 11 lirayı aşarak 11,04 TL’den işlem görmeye başladı ve tarihi zirvesini yeniledi.

Gram altın 518 TL, çeyrek altın 848 TL ile rekor tazeledi.

ABD’de yaklaşan başkanlık seçimleriyle ons fiyatı, yatırımcıların beklemeye geçmesiyle 1,900 dolar yakınında işlem görüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir