Haluk Levent’ten müzisyenlere destek kampanyası: “Ödenmemiş faturanız varsa bize başvurun”

featured

Koronavirüs pandemisi nedeniyle eğlence mekanları, restoranlar ve kafelere kısıtlamalar getirilmişti. Dün gerçekleşen bakanlar kurulu sonrasında yayınlanan genelgeye göre; Restoran ve kafelerin, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günlerinde 07.00-21.00 saatleri arasında masada servis, gel-al ve paket servis, 21.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis ile açık olacağı duyuruldu.

Eğlence ve konser mekanlarının bir süre daha kapalı kalacağı kararlaştırıldı.

Pandemi yasakları kapsamında yok sayılmalarından dolayı dert yanan müzik ve eğlence sektörü emekçileri, #sahnenesahipçık #gözünüyumma hashtagleriyle ortak bir bildiri yayınlamıştı.

Müzik ve eğlence sektörü çalışanlarından ortak bildiri: “Gözünü yumma”

Haluk Levent’ten destek

Müzisyen Haluk Levent, kurucusu olduğu Ahbap Platformu’yla birlikte, pandemi döneminde uzun süredir eğlence mekanlarının kapalı olması nedeniyle işsiz kalan müzisyenlerin 400 liraya kadar olan elektrik, doğalgaz ve su faturalarını ödeyeceğini duyurdu. Sanatçı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ayrıca, kalıcı çözüm için heyet oluşturup Ankara’ya gideceğini belirtti.

Levent’in, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Tüm sahne emekçileri için çözüm arayacağız”

“Müzisyenler! Ödenmemiş su, elektrik ve doğalgaz faturanız varsa bizlere başvuru yapın. 400 TL’ye kadar olan faturalarınızı ödeyeceğiz. (Bugün Saat 14.30 da başvuru açacağız) Ayrıca bir heyet oluşturup kalıcı bir çözüm için Ankara’ya gideceğiz. Hepimiz zor durumdayız. Sevgili Müzisyenler! Sevgili sahne emekçileri! Rodi, sesçi, ışıkçı kardeşlerim. 400 TL’ye kadar olan faturalarınız için aşağıdaki linkten başvurunuzu yapabilirsiniz.

Çözüm için, konserlerimiz için Ankara’ya gitmek istediğimizi belirtmiştik. Birçok sanatçı dostumuz aradı. Hepsine teşekkür ediyoruz. 5 kişilik ekip oluşturduk. Burhan Şeşen, Ceylan Ertem, Gripin ve Manga ile birlikte tüm sahne emekçileri için çözüm arayacağız.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir