Haluk Levent kimleri dolandırdı, neden hapis yattı? İşte Deniz Akkaya’nın bahsettiği o kişiler

Yardım faaliyetlerine başlayana kadar borç batağında sürünen ve sıkça cezaevine girdiği haberlerle gündeme gelen Haluk Levent, kimleri dolandırdı? Hakkında çeteden kumara, resmi evrakta sahtecilikten dolandırıcılığa kadar pek çok suç kaydı bulunan Haluk Levent aslında bir suç makinesi mi? Manken ve sunucu Deniz Akkaya'nın bahsettiği o isimler kimler? İşte tüm ayrıntılar...

featured

10 ilde büyük yıkıma neden olan ve 38 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremlerde ilk günden itibaren devlet-millet el ele yaraları sarmak için harekete geçerken, özellikle sosyal medyada organize bir algı oluşturuldu.

Yardımlar devlet harici kurumlara yönlendirilmeye çalışıldı. Bu kurumların başında da AHBAP Derneği geliyor…

HALUK LEVENT AFAD’A SALDIRILARA SESSİZ KALMIŞTI

Sosyal medyada CHP ve FETÖ trolleri tarafından yürütülmek istenen “AFAD’a değil AHBAP’a yardım yapın” provokasyonuna sessiz kalan Haluk Levent, tepkilerin odağına yerleşmişti.

Geçmişinde onlarca DOLANDIRICILIK soruşturması bulunan ve kumar borçları yüzünden tefecilerden borç alıp sahte çeklerle ödeme yaptığı iddia edilen Haluk Levent, pek çok defa hapse girip çıkmıştı.

‘AZ KALDI HAZIRLAN’

Deprem yardımlarının belirli kesimler tarafından Haluk Levent’e yönlendirilmesine tepki gösteren manken ve sunucu Deniz Akkaya, sert ifadelerle ünlü sanatçıyı eleştirdi.

Akkaya paylaşımında, “Dünden defa kaç defa özür diledin acaba? Duruşsuzluk böyle bir şey! Saklayacak şeyi, olmayan adam elif gibi dik durur. İki ay öncesinde dolandırdığın insanlar yayına çıkmak için bekliyor. Az kaldı hazırlan.” dedi.

thumbnail
İlişkili Haber
Deniz Akkaya, Haluk Levent’in dolandırıcılık dosyasını açtı

HALUK LEVENT KİMLERİ DOLANDIRDI?

2011 yılında İzmir polisi tarafından İstanbul, Bursa ve İzmir’de organize suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında, konser için bulunduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nde gözaltına alınan Haluk Levent, iade işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir’e getirildi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından; silahla tehdit, baskı, yıldırma, zorla iş yeri ele geçirme, adam yaralama, çek senet tahsilatı gibi suçlara karıştıkları iddiasıyla 45 kişi gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında aranan ünlü sanatçı Haluk Levent, KKTC’deki iade işlemlerinin tamamlanmasının ardından havayolu ile İzmir’e getirildi. Levent, İzmir’de, önce doktor raporuna gönderildi. Daha sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Levent, şubeye girişte, “Geldim arkadaşlar, İnşallah hayırlısı olur.” dedi.

Karşılıksız çek ve senet iddiaları nedeniyle daha önce birçok kez gözaltına alınan Haluk Levent’in de tefecilerden aldığı parayı ödeyemeyince, sıkıştırıldığı, bunun üzerine suç örgütü elebaşısı olduğu iddia edilen Muzaffer K.’nın ‘korumasına girdiği’ ileri sürülmüştü.

ÇETE SORUŞTURMASINDA 21 YIL HAPSİ İSTENDİ

Piyasada çeşitli kişilere borçları bulunan işadamlarının, kendilerini tehdit eden bir grubun zorla tahsilat yaptığına yönelik şikayetleri üzerine, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri 2008 yılında çalışma başlattı. Ekiplerin, yaklaşık bir yıllık çalışmasının ardından, elebaşılığını Muzaffer K.’nın yaptığı çeteye, 29 Kasım 2011’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. İzmir, İstanbul ve Bursa’da yapılan operasyonlarda, aralarında dizi oyuncusu Erkan Petekkaya, organizatör Ahmet San ile rock şarkıcısı Haluk Levent ve çetenin lider konumundaki Muzaffer K.’nın da bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı.

 

 

Şüphelilerden, uygunsuz görüntülerinin bulunduğu CD ile tehdit edildiği iddia edilen Erkan Petekkaya ile Çeşme’de sahibi olduğu eğlence mekanının kira tahsilatı için yardım istediği ileri sürülen organizatör Ahmet San’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Kıbrıs’ta gözaltına alınan Haluk Levent ise tutuklandı. Levent, daha sonra soruşturmanın yapıldığı İzmir’de çıktığı hakim karşısında ifade verdikten sonra serbest kaldı.

Çetenin, Muzaffer K. ve Zeyni A., önderliğinde, İzmir başta olmak üzere İstanbul, Aydın ve Muğla’da çek senet tahsilatı, para aklama, tefecilik gibi faaliyetlerde bulundukları, zorla çek-senet imzalatıp araçlarına el koydukları, sanatçı Haluk Levent’i himayelerine alıp alacaklılarına karşı kendisini korumuş gibi göstererek kullanmaya çalıştıklarını vurguladı.

SENİN KARNINI MERMİ İLE DOLDURURUZ

Müşteki A.Ö., sanatçı Haluk Levent ile 2007 yılı ocak ayında İstanbul’da tanıştığını anlattı, “Bana tefecilere borcu olduğunu, ödemesi gerektiğini söyledi. Ben de kendisine bir çok kez yüksek meblağlarda çek kestim. Haluk Levent, benim iyi niyetimden faydalanarak beni dolandırdı. Kendisini defalarca telefonla aradım, beni hep oyaladı. Borçlarını ödemeyince de hukuki süreci başlattım. Muzaffer K. isimli bir kişi beni telefonla arayıp, ‘Haluk benim korumam altındadır. Kimse ona dokunamaz’ diye tehdit etti. Ne zaman borcunu ödemesini istediğimde hep Muzaffer K., beni telefonla arayıp tehdit ediyordu. Şikayetçi olmaya gitiğim İzmir Adliyesi yakınlarında benim önümü bir araba ile kestiler. Araçta bulunan dört kişiden biri karnıma silahı dayayıp, ‘Sakın Haluk’un lehinde ve aleyhinde davacı olma, yoksa senin karnına mermi doldururuz’ dedi. Cep telefonuyla da resmimi çektiler. Eğer adliye ye veya emniyete gidip, şikayetçi olursan, bu fotoğrafı oradaki adamlarına atıp beni gördükleri anda öldüreceklerini söylediler. Tüm bu tehditlerden sonra İstanbul’a geri döndüm. Haluk Levent, serbest kaldıktan sonra beni telefonla aradı. Alaycı bir şekilde bana, ‘Sağolasın kardeş, biz yine özgürüz işlere devam. Sen yine ayağını denk al benimle sakın uğraşma. Benimle uğraşmanın ne olduğunu sana öğretmişlerdir sanırım’ diyerek tehdit etti. Yaklaşık dört yıldan buyana alacaklarımı alabilmek için Haluk Levent’in peşinden koşturdum. Haluk Levent ve Muzaffer K. ile benim gayrimenkullarıma el koyan C.Ö. ile R.E.’den şikayetçiyim” dedi.

A.Ö. ile A.S. de Haluk Levent’in kendilerinden borç para aldığını ve ödeyemediği için çete lideri Muzaffer K. tarafından tehdit edildiklerini söyledi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Haluk Levent ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Levent, “Muzaffer K. ile 10 yıl önce tanıştım. 6 yıl önce çıkardığım albümde prodüktörlük yaptı. Muzaffer K. aracılığla A.Ö.’yü tanıdım. Nakit sıkıntısı çekiyordum, zaman zaman A.Ö.’den nakit para ve çek aldım. Büyük kısmını kendisine geri ödedim. Muzaffer K.’ya borcumun ödenmemesi konusunda A.Ö.’yü arayıp tehdit etmesi için talimat vermedim” dedi.

Savcı, çete lideri Muzaffer K.’ya 566.5 yıl hapis isterken, sanatçı Haluk levent’e 21, organizatör Ahmet San’a ise 20 yıl hapis talep etti.

TEFECİLERDEN KURTULMAK İÇİN ÇETELERDEN YARDIM İSTEMİŞ

Kumar oynamak için tefecilerden yüklü miktarda borç alan Haluk Levent, borçlarını ödeyemeyince devreye çete liderlerini dahil ettiğini 20 Nisan 2010 tarihinde Habertürk’e verdiği röportajda itiraf etmişti:

Son olarak insanları çetelere şikâyet ettiğiniz gerekçesiyle gözaltına  alınmıştınız. Bu  işin aslı nedir?
Dünyanın en ücra köşesindeki  Türk ler bile benim tefecilerden borç alıp  ödeyemediğimi ve tefecilerinde “ben ona mal verdim, el verdim, paraverdim” diye beni zedelemeye çalıştıklarını bilir. Bunu inkâr ettim mi? Hayır. Olay bundan ibaret. Ben de bu kadar rant, borç varken işin içine 2-3 tane gayrimeşru kimsenin girmesi doğal.  Bana, “Haluk senin buraya borcun varmış, halledelim” denilmeside doğal. Ama ben buna meyil vermemişim.

Çeteye insanları şikâyet ettiniz mi?
İddianameye bakıyorum. Bir tane  “Dövün, sövün” diye bir şey yok. Bir adamın bile burnu mu kanamış?

Size karşı bir komplo mu var?
Komplo yok ama basına yanlış bilgi  gidiyor. Tutuklanmayacağımı biliyordum. Borçlu  olmam bütün dünyadaki suçları işlediğim anlamına gelmez.

KUMAR İÇİN DOLANDIRDIĞI İSİMLER

haluk levent kumar

ŞARKICI AREL

Yıllardan beri borç batağından kurtulamayan ünlü rockçı Haluk Levent, 350 bin TL borcu olduğu şarkıcı Arel tarafından 3. kez mahkemeye verildi.

Şarkıcı Arel, “Haluk kumar borçları yüzünden onlarca kişi gibi beni de mağdur etti. Hakkında hapis kararı var. Gördüğü yerde tutuklanacak” dedi

haluk levent deniz akkaya

 

SÖZÜNÜ TUTMADI

Haluk Levent ise borcunu kabul etti ve “Borcun bir kısmı cuma günü Arel’in hesabında olacak” dedi. Ancak rockçının sözünü tutmadığı öğrenildi.

 

PLAK ŞİRKETİNİ DE DOLANDIRMIŞ

Mehmet Doğru, Nimet Doğru, 2008, Haluk Levent’in borçlarını ödemeleri karşılığında 10 yıllık müzik çalışması getirisini vermek üzere sözleşme imzaladığı Transtel Makine Şirketi ortakları.

“Haluk Acil (Levent), tefecilerin eline düştüğünü söyledi. Ben de onun sözlerine inanarak kredi kullanıp çeklerini ödedim. Sonra benimle sözleşme yapacağını söyledi. 10 yıllık sözleşme yaptı. Onun çeklerinden yaklaşık 5 milyon 624 bin 800 YTL meblağlı olanlarını ödedim. Her ödemenin ardından başka ödemeler çıktı. Sonunda da iflas aşamasına geldim. Sanığın benimle sözleşme yapmadan önce, başka bir firmayla da 10 yıllık sözleşme yaptığını duydum. Böylece sanığın menajeri olan kişiyle beni dolandırdığını anladım. Sanıklar, benim dışımda da İzmir ve Antalya’da da başka kişileri dolandırmışlardır. Benden alınan çekler tefecilerden ve faktoring şirketlerinden çıkmıştır.”

Nimet Doğru da ifadesinde Mehmet Doğru’nun eşi olduğunu ve eşinin beyanlarına katıldığını ifade ederek, sanıklar tarafından sahte çekler düzenlenerek, aleyhlerine kullanıldığını belirtmişti.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir