Halifenin Harem Ağası Kim Olacak

Türkiye’de zaman zaman meczuplar “Halifelik İsterük” diye bağırıp çağırırlar. Bizans kilisesi Ayasofya’nın tekrar camiye çevrilmesiyle gaza gelip Ayasofya’ya Mescid-i Aksa muamelesi yapan bu meczup kitlenin de müstakbel halifenin de işi çok zor…

Halife olacak talihlimizi ve meczuplarını pek çok sorun bekliyor…

Halifemiz, makam aracı olarak Hıristiyanların yaptığı lüks araçlarda mı gezecek; yoksa yerli otomobile mi binecek? O halde yerli otomobil çıkana kadar halife seçemeyiz. Koskoca halifeyi at arabasında gezdirecek değiliz!

Halifemiz, Hıristiyanların yaptığı telefonlarda konuşacak mı?

Seçilecek halife hazretlerinin ferman yazıp göndermeyeceği aşikâr. Dolayısıyla mesajlarını sosyal medya üzerinden verecek. İşte burada ortaya bazı sorunlar çıkıyor.

Nihat Hatipoğlu’na bir sürü soru gelecek…

Halifeyi unfollow etmek günah mıdır?

Halife gruba alınabilir mi?

Halifeyi stalklamak caiz midir?

Halifenin sosyal medya danışmanı “Efendim şimdi benim arkadaş bir tweet atacak biz onu alıntılayıp espirik bir cevap verip gençlere şirin gözükeceğiz” dediğinde Halife ona “Ulan deyyus sen beni Üsküdar Belediye Başkanı mı sandın!” diyerek tekme tokat girişecek mi?

Halife ne giyecek? Muhteşem Yüzyıl dizisinden kalan Sultan Süleyman kostümleri ile mi dolaşacak yoksa Yahudi icadı takım elbiseli kravatlı mı gezecek?

Halife yardımcıları, halife danışmanları, halife danışma kurulları…

Binlerce kişilik bir memur kadrosunun açılacak olması aslında istihdam adına önemli gelişme…

Pek çok tek maaşlı gencimiz ikinci maaşlarına kavuşacak…

Halifeye harem de şart! Lakin malum günümüz kızları çok atarlı giderli…

Trip atmayı çok severler. Halife seçimlerini nasıl yapacak? Haremdeki cariyelerden biri bir gece Instagram story’sinde “Benim yerime onu tercih ettin. Sonuçta burada tek erkek sen değilsin” diye bir yazı paylaşsa gel de skandalın içinden çık…

İşte bu noktada harem ağasına büyük görev düşüyor. “Haremi idare eden cihanı idare eder” düsturuyla bu vazifeyi yapacak isim özenle seçilmeli!

Bu kutsal vazife için Türkiye’de pek çok gönüllü çıkacaktır.

Ancak bu vazifeyi en iyi yapacak isim Murat Övüç’tür.

Melih Gökçek, Burhan Kuzu, Bülent Arınç, Nedim Şener, gibi isimler her ne kadar bu kutsal vazife için kulis yapacak olsalar da her iş erbabına verilmeli.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir