‘Hak, hukuk adalet’ sadece sloganmış! Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonra İBB Başkanı İmamoğlu da kişisel veri ifşasına başladı…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geceliği 100 bin lira olan kral dairesinden çektiği videoda AK Parti'yi savunan ve kendisini eleştiren bazı Twitter hesaplarının kimlik bilgilerini açıklamıştı. Hukuk çevrelerinde 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na göre suç işleyen Kılıçdaroğlu şoku yaşanırken bir skandal da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi.

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun CHP İstanbul İl Teşkilatı tarafından ifşa edilen geceliği 100 bin liralık odasından çektiği skandal videosundaki kişisel bilgi ihlalinin yankıları devam ederken, bir KVKK ihlaline de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu imza attı.

Kılıçdaroğlu’nun yayınladığı videoda verdiği talimattan sonra CHP kurumsal olarak, CHP’yi eleştiren ve anonim kalmak isteyen sosyal medya kullanıcılarının kimlik bilgilerini ifşa etmeye başladı. TCK 136’da suç olarak tanımlanan ifşa dalgasına İmamoğlu da katıldı.

BALIKÇI SKANDALINDAN SONRA GÖZÜ DÖNDÜ

İstanbul’un kar altında kaldığı akşamda İngiliz Büyükelçisi ile balık keyfi ortaya çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na pek çok İstanbullu gibi AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya da sosyal medya üzerinden tepki göstermişti.

Twitter hesabın paylaşımda bulunan Kaya, “İBB başkanlığı öncelikle sorumluluk sahibi olmayı gerektirir. Kadınlar, yaşlılar, bebekler yollarda aç, susuz kalmışken balık keyfi yaparak belediye başkanlığı yapılmaz.” ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadeyi alıntılayan CHP’li Mehmet Bekaroğlu ise önce Kaya’ya tepki göstermiş; daha sonra ise balıkçı rezaleti ortaya çıkınca Kaya’dan özür dilemişti.

 

İNTİKAM İÇİN HUKUKU ÇİĞNİYOR

İBB Başkanı İmamoğlu, eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya’dan intikam almak için burs konusunu gündeme getirdi. İmamoğlu, İBB tarafından yurtdışında yüksek lisans eğitimi yapan Fatma Betül Sayan Kaya ve Rabia İlhan için savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu; araştırma yapıp burs alarak yurt dışına giden başka isimleri de duyuracağını açıkladı.

İBB’den bugüne kadar yasalar çerçevesinde burs alarak eğitim gören binlerce öğrencinin kişisel verilerini kamuoyuna açıklayacak olan İmamoğlu’na hukukçulardan tepki yağıyor.

TCK 136. maddeye göre, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme, verme ve yayma suçunun cezası 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıdır. Bu suça iştirak edenler, suçlularla birlikte yayanlar yargılanmalıdır.

“PKK’LI AİLELERE YAPTIĞI YARDIMIN HESABINI VERSİN”

PKK’nın paralel Diyanet yapılanması olan DİAYDER üyelerini İBB’de işe yerleştirdiği ve PKK’lı teröristlerin ailelerine gıda yardımı yaptığı ortaya çıkan İmamoğlu’na sosyal  medyadan tepki gösteren pek çok kullanıcı “Madem burs yolsuzluğu vardı bugüne kadar niye bekledi?, Sen önce PKK’lı ailelere yaptığın gıda yardımının hesabını ver” yorumlarında bulundular.

İstanbul’daki skandalda ikinci perde! İmamoğlu balıkçıda, Murat Ongun İsviçre’de kayak tatilinde çıktı…

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir