Hafta sonu sokağa çıkma yasağı öncesi İstanbul’da trafik yoğunluğu yaşanıyor

featured

Türkiye genelinde hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına saatler kala İstanbul’da trafik yoğunluğu arttı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) trafik yoğunluk haritasına göre yoğunluk saat 16.30 itibariyle yüzde 65’e ulaştı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve FSM’de trafik kilit

Bakırköy’den Basın Ekspres Yolu İkitelli istikametinde trafik yoğunluğunun haritada çok yüksek olduğu görüldü. 15 Temmuz Şehirler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Avrupa’dan Anadolu’ya geçişlerde de trafiğin yüksek olduğu görülüyor.

Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları yasak uygulanacak

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle, yeni bir karar alınıncaya kadar, hafta sonları 10.00-­20.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Üretim, imalat ve tedarik zincirleri bu kısıtlamadan muaf tutulacak. Bu kapsamda bugün ise saat 20.00’de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması yarın saat 10.00’da sona erecek. 29 Kasım Pazar günü ise saat 20.00’dan 30 Kasım Pazartesi günü saat 05.00’a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bundan sonraki hafta sonları da uygulama, yeni bir karar alınıncaya kadar aynı şekilde devam edecek. Üretim, imalat ve tedarik zincirleri bu kısıtlamadan muaf tutulacak.

Ayrıca, tüm illerde 65 yaş ve üzeri kişiler, gün içerisinde saat 10.00-13.00’te, 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı bireyler ise gün içerisinde saat 13.00-16.00’da sokağa çıkabilecek. İş yerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma, SGK kaydı gibi belgeleri ibraz eden çalışanlar ise bu uygulamadan istisna tutulacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir