Hafıza 15 Temmuz’daki 252’nci ayakkabının sırrı! Köşesinde küçük bir notla bulundu

FETÖ'cülerin 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimine ayna tutan Hafıza 15 Temmuz'un yeni açıldığı dönemlerde; 251 şehidin ayakkabılarının korunduğu "Şehitlerimizin Ayakkabıları" köşesinde küçük bir notla bir çift ayakkabı bulundu. 252’nci ayakkabının sırrı ortaya çıktı.

featured

FETÖ’nün hain darbe girişimine ayna tutan Hafıza 15 Temmuz‘un yeni açıldığı dönemlerde; 251 şehidin ayakkabılarının korunduğu “Şehitlerimizin Ayakkabıları” köşesinde küçük bir notla bir çift ayakkabı bulundu. O ayakkabıların hiç bilinmeyen hikâyesini 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç anlattı.

252. AYAKKABI

Sabah’taki habere göre; Hafıza 15 Temmuz’un yeni açıldığı zamanlarda bir gün; ziyarete gelen bir vatandaşın ayakkabısız dışarı çıktığını görmelerinin ardından kapanış öncesi son kontrollerde şehitlerimizin ayakkabıları bölümünde oraya ait olmayan bir çift ayakkabı bulduklarını belirterek, “Ayakkabının yanına gittiğimizde yanında ‘Aziz Şehitlerim! Ruhunuz şad olsun. 252. ayakkabıyı her an bu vatan için şehadeti göze almış 80 milyon adına bırakıyorum’ notunu bulduk.” dedi.

Vatandaşın bıraktığı ayakkabı ve notun muhafazaya alındığını belirten Turunç; Hafıza 15 Temmuz’un ziyaretçileri çok etkileyen, hamasetten uzak naif bir atmosferi olduğunu dile getirdi.

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçti! İşte o kara gecede tüm yaşananlar…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir