Diyanet hac kayıtları için bugün son! 2023 Hac kuraları ne zaman çekilecek? Hac fiyatları ne kadar, kontenjan sayısı kaç?

Hac kuraları için geri sayım başladı. 2023 yılında hacca gitmek için sabırsızlıkla bekleyen hacı adaylar, ön kayıt işlemlerini tamamladı ve kura tarihini araştırmaya başladı. 31 Ocak'ta (bugün) sona erecek olan ön kayıt ve kayıt güncelleme işlemleri öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan hac kuralarının ne zaman çekileceğini açıkladı. Peki, 2023 hac kuraları ne zaman çekilecek?

featured

Hac başvuruları ve kura çekim tarihi, hac ibadetini yerine getirmeye çalışan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 2020’de kurada adı çıkıp koronavirüs nedeniyle hacca gidemeyenlerin, kutsal topraklara doğrudan gitme hakkı olacak. Peki Hac kuraları ne zaman çekilecek? Hac fiyatları ne kadar? İşte merak edilenler…

HAC BAŞVURULARI SONA ERİYOR

Hac ibadeti için ilk defa kayıt yaptıracak veya kayıtlarını güncelleyecek adayların başvuru işlemleri bugün sona erecek.

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl e-Devlet üzerinden yapılan ön kayıt başvuruları, yoğun talep üzerine 31 Ocak’a kadar uzatılmıştı.

HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK

Hacca gidecek adaylar, 15 Şubat’ta katsayıya dayanan kura sistemiyle belirlenecek.

Katsayıları başvuru yaptıkları yıl süresinin iki ile çarpılmasıyla belirlenen adaylardan bu sene başvuran bir, 2 sene önce başvuran 4, 3 sene önce başvuran ise 9 defa kuraya dahil olacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir