Habertürk PR’ı işe yaradı! DİAYDER davasında İBB’yi Ersan Şen savunacak

Habertürk ekranlarında ekonomiden teröre, sağlıktan spora kadar her konuda ateşli tartışmalar yapan Avukat Ersan Şen’in son iş anlaşması İBB ile oldu. Ünlü avukat, DİAYDER davasında PKK’lı ailelere yardım kartları dağıttığı iddiasıyla yargılanan İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık’ı savunacak.

featured

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık hakkında, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (DİAYDER) terör örgütü PKK ile iltisakını araştırmadan derneğe yemek kartları verdiği iddiasıyla “terör örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

PKK’nın paralel diyanet yapılanması DİAYDER davası başlıyor! İddianamede İBB için şok iddialar…

SOSYAL YARDIM KARTLARI PKK’YA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, DİAYDER ile dernek yönetici ve üyelerinin terör örgütü PKK/KCK’nın amaç ve hedefleri doğrultusunda yürüttüğü faaliyetlerin deşifresi amacıyla 23 sanık hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak veya bilerek ve isteyerek yardım etme suçundan iddianame düzenlenerek dava açıldığı belirtildi.

İddianamede, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tanık olarak dinlenilen İBB çalışanları Nilüfer Taşkın ile Yavuz Saltık hakkında sosyal yardım kartlarının dağıtılmasına yönelik tape kayıtlarındaki tespitler sebebiyle suç duyurusunda bulunulması üzerine soruşturma başlatıldığı bildirildi.

DİAYDER soruşturmasında İBB’den alınan ve bir perakende zincir markette kullanılmak üzere 150 liralık yardım kartlarının 20-25 adet olarak “Mele” diye tabir edilen kişilere verildiğinin belirlendiği anlatılan iddianamede, bu kartların örgütün kırsal alanında faaliyet yürüten ya da tutuklanarak cezaevine gönderilenlerin ailelerine teslim edildiği vurgulandı.

YARDIM TALEBİ SALTIK’TAN GELDİ

İddianamede dernek adına yardım talebinin o dönem Sosyal Hizmetler Daire Başkanı olan Yavuz Saltık’tan geldiği ifade edilen iddianamede, bu kapsamda dernek başkanı ve yöneticilerinin Yavuz Saltık ile bir kez yüz yüze görüştüklerinin belirlendiği anlatıldı.

Saltık’ın söz konusu dernekten yardım talebiyle gelenler olduğunu ve bir kez görüştüğünü söylediği aktarılan iddianamede, yardım taleplerini de ilgili memura yönlendirdiğini ilettiği kaydedildi.

Saltık’ın tüm başvuruları belediye yönergesi doğrultusunda alındığını ifade ettiği aktarılan iddianamede, ifadeler ve Dernek Başkanı Ekrem Baran’ın anlatımından mevzuat hükümleri doğrultusunda söz konusu yardımın yapılmadığının anlaşıldığı belirtildi.

Sanığın yardım talebine gelen gruplar hakkında yeterince araştırma yapmadığına dikkati çekilen iddianamede, bu nedenle Saltık’ın “örgüt üyesi olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Başsavcılıkça onaylanan iddianame, gönderildiği ağır ceza mahkemesince kabul edildi.

SALTIK’I ERSAN ŞEN SAVUNACAK

İstanbul 4. ACM’de görülen Diayder davasında “Örgüt Üyesi Olmamakla Beraber Örgüte Bilerek ve İsteyerek Yardım Etmek” iddiasıyla hakkında dava açılan İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı YavuzSaltık’ın avukatlığını Ersan Şen üstlendi.

1 Aralık’ta görülecek dava için Ersan Şen Saltık’ın avukatı olarak dosyaya vekaletname sundu.

MASRAFLAR İBB’DEN Mİ ÖDENECEK

Habertürk ekranlarında neredeyse her akşam hükümeti topa tutan ve Ekrem İmamoğlu reklamı yapan Hukukçu Ersan Şen’in son günlerde 6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayı olması beklenen CHP lideri Kılıçdaroğlu için de ağır sözler kullanması dikkatlerden kaçmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında sadece Ekrem İmamoğlu’nun seçim kazanma şansı olduğunu sık sık tekrar eden Ersan Şen için “pahalı davaların avukatı” yakıştırması yapılırken, Diayder davasında Yavuz Saltık’ı savunmak için ne kadar ücret alacağı ve avukatlık ücretinin İBB kasasından ödenip ödenmeyeceği de merak konusu oldu.

Ersan Şen, Kemal Kılıçdaroğlu’nu yerin dibine soktu: Hala alternatif olamıyorsan yazıklar olsun

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir