MasterChef Hababam Sınıfı’nda! MasterChef’in çekildiği Hababam Sınıfı Müzesi nerede?

featured

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde MasterChef’te Hababam Sınıfı sürprizi var. Hababam Sınıfı Müzesi’nin yer aldığı Adile Sultan Kasrı’nda yarışan  MasterChef yarışmacıları öğretmenler için yemek yapıyor.

HABABAM SINIFI MÜZESİ NEREDE?

Münir Özkul, Adile Naşit, Kemal Sunal, Şener Şen, Halit Akçatepe ve Tarık Akan gibi daha pek çok usta oyuncuyu kadrosunda bulunduran Hababam Sınıfı filmleri Türk filmleri arasında farklı bir yere sahip olmakta. Rıfat Ilgaz’ın aynı isimli eserinden uyarlanmış olan Hababam Sınıfı filmleri de farklı tarihlerde Kartal Tibet ve Ertem Eğilmez gibi başarılı , ünlü yönetmenlerin imzasını taşıyor.

Her oyuncu ve her karakterin sevildiği Hababam Sınıfı’nın çekimlerinin yapıldığı Adile Sultan Kasrı ise bugün Hababam Sınıfı Müzesi olarak hizmet vermekte. Yılın hemen her gününde ülkenin farklı yerlerinden gelen ziyaretçiler, Hababam Sınıfı’nın çekildiği mekanlarda dolaşırken, Mahmut Hoca, İnek Şaban, Güdük Necmi ve Damat Ferit’in hatırası ile aynı yerde bulunmanın da mutluluğunu yaşıyor.

Sevilen filmin büyük bölümü Adile Sultan Kasrı’nda çekildiği için şu an kasrın filmin çekimlerinde kullanılan odaları müze olarak kullanılmakta. Adile Sultan Kasrı ise İstanbul ilinin Üsküdar ilçesinde bulunuyor ve Validebağ Korusu içinde yer alıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir