Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, PKK’ya temsilcilik açma izni verdi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) terör örgütü PKK'nın siyasi kolu olan PYD'ye Rum kesiminde temsilcilik açma izni verdi.

featured

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin skandal kararına tepki gösteren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, “Eli kanlı katillerin dayanışma içinde olması bizi şaşırtmadı.” ifadesini kullandı.

TAHRİK EDİCİ GİRİŞİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Ertuğruoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs’ta Türklere toplu katliam yaparak Ada’yı kana bulayan, terör destekçisi GKRY’nin tahrik edici girişimlerinin sürdüğünü belirtti.

ATEŞLE OYNUYORLAR

GKRY İçişleri Bakanlığının, 12 Ocak’ta yapılan bir başvuruyla terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan PYD’ye Rum kesiminde temsilcilik açtığını Rum basın kaynaklarından da duyurulduğunu aktaran Ertuğruloğlu, şunları kaydetti:

“Avrupa Birliği (AB) üyesi GKRY’nin bu tahrikkar girişiminin bölgemizde ve Doğu Akdeniz’de barışa hizmet etmeyeceği aşikardır. AB’nin, bir üyesinin terör örgütüne koruyuculuk yapması karşısında ne tavır alacağını da görmek istiyoruz. Türkiye’ye karşı her türlü düşmanca faaliyetin içinde olan terör örgütüne Güney Kıbrıs’ta temsilcilik açtıran ve teröristleri koruması altına alan Kıbrıs Rum yönetimi ateşle oynadığını bilmelidir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir