Gündemi sarsacak yazı: “FETÖ toplantılarından sportif direktörlüğe”

featured

Oda TV’de Hikmet Çiçek tarafından kaleme alınan o yazı:

 

Bir kez olsun bile Aziz Yıldırım’a destek vermedi. Oysa bir zamanlar Aziz Yıldırım’ın en sevdiği futbolcuydu. Fenerbahçe’ye FETÖ eliyle 3 Temmuz 2011’de “şike kumpası” yapılırken, Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler hapse atılırken, o zor günlerde takımı bırakıp Atletico Madrid ile sözleşme imzalayan, Fethullah Gülen’in değerli müridi Emre Belözoğlu, Fenerbahçe’ye Sportif Direktör yapıldı!

Belözoğlu’nun ataması henüz resmen yapılmadı. Kulüpten resmi bir açıklama da olmadı. Ancak Belözoğlu’nun Sinan Gümüş’ün menajeri Ersin Akan ile görüntülenmesi sportif direktörlüğe başladığı şeklinde yorumlandı.

FUTBOLUN İMAMI NE DİYOR

FETÖ’nün futbol kumpası iddianamesinde dikkat çeken isim Belözoğlu’ydu.

Aralık 2016’da FETÖ’nün futbol ayağına ilişkin soruşturmada, eski milli futbolcular İsmail Demiriz, Arif Erdem ve Uğur Tütüneker hakkında “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 7,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, futbol imamı Said Alpsoy’un, futbolcu Emre Belözoğlu ile ilgili beyanlarına da yer verilmişti.

FETÖ’den ayrıldığını iddia eden Said Alpsoy, “tanık” olarak anlatıyor:

 

“İsmail, Uğur, Arif Erdem, Hakan Ünsal, Emre Belözoğlu ve Okan Buruk’un da içinde bulunduğu gruba sohbet toplantıları yapmaya başladım, kendileri ile kaynaştık, cemaatin kendilerine gönderdiği bir ağabey varmış ancak maddi menfaatlerden kaynaklı rahatsızlıklarını futbolcular bana ilettiler, bu ağabey ile anlaşamamışlar, bu şahsın Antalyalı olduğunu biliyorum ismini şu anda hatırlamıyorum. Sohbetlerimizin devam ettiği sürede İstanbul imamı Ahmet Kara idi. Bir süre cemaatin üst kadrolarına bilgi vermeden bu sohbet toplantılarında onlara hocalık yapmaya devam ettim.”

NİKAHINI FETÖ KIYDI

Belözoğlu’nun FETÖ’ye bağlılığını Alpsoy, şöyle anlatıyordu:

“Arif Erdem bir tarihte bana kız arkadaşı ile geldi, o bayan ile evlenmesinin uygun olup olmayacağını danıştı, aynı şey Emre Belözoğlu ile de yaşandı. 2006 yıllarında Emre Belözoğlu beni aradı, eşi ile imam nikahlarını kıymamı istedi, ben de evlerine gidip imam nikahlarını kıydım.”

Said Alpsoy, Fotomaç gazetesine “Türkiye 2002’de Dünya üçüncüsü olunca takıma prim dağıtıldı. Emre, Okan, Hakan Şükür, Hakan Ünsal ve Arif bu primlerden para topladı. Toplanan para 250 bin veya 500 bin dolardı. Bu parayı Pensilvanya’ya Arif Erdem götürdü. Gülen daha sonra Arif’e methiyeler düzdü” açıklamasını yapmıştı.

BİRLİKTE CUMA NAMAZI

Fenerbahçe’de futbol oynayan Bekir İrtegün ifadesinde şunları söylemişti:

“Ataşehir’de, Ümraniye’de bu yapıya ait okullarda toplantılar yaptık. Toplantılar genelde kahvaltı yapmak için buluşurduk. Cuma günü ise toplantı sonrasında birlikte cuma namazına giderdik veya bir sabah namazı için veya Kandil gecelerinde buluşurduk. (…) Hatırladığım kadarıyla Çamlıca’da ev yemekleri yapan bir yerde de buluştuğumuz olmuştu. Ayrıca yine hatırladığım kadarıyla birkaç kez Emre Belözoğlu’nun evinde de buluşmuştuk…”

Futbolcu Uğur Boral, Fenerbahçe’deki FETÖ günlerini şöyle anlatıyor:

“Fenerbahçe’den takım arkadaşlarım Tuncay Şanlı, Serdar Kulbilge, Kerim Zengin, Bekir İrtegün, Emre Belözoğlu, Orhan Şam, Gökhan Gönül ile birlikte değişik zamanlar ve değişik gruplar halinde bu sohbetlere katıldım…”

TERİM UYARIYOR

Süleyman Said Alpsoy duruşmada şöyle konuşuyordu:

“G.Saray’ın UEFA Kupası’nı kazanan kadrosundaki bazı isimler Cemaate bağlıydı. Genellikle sabah namazlarında bir araya gelir, daha sonra futbolcuların evlerine gider, dini sohbetler yapardık. Emre Belözoğlu’nun o zaman yaşı küçüktü ama adı çok öne çıkıyordu. Fatih Terim, birkaç kez Emre’yi Florya’da odasına çağırıp biraz da sert bir üslupla, ‘Fethullahçılarla ilişkini kes. Bunlar senin kariyerini bitirir, geleceğini karartırlar. Ben takımımda böyle bir yapılanmaya asla ve katiyetle izin vermem’ diyerek uyarmış. Bunu bana yine futbolcular anlatmıştı…”

“SOHBET EVİ”

FETÖ baskısıyla Galatasaray’dan koparılan futbolcu Mustafa Kocabey (Papen Mustafa) savcılığa şu bilgiyi veriyordu:

“Hakan Şükür, Arif Erdem, Cihat Arslan, Okan Buruk, Emre Belözoğlu’nun artık Cemaat adına diğer futbolcuları tesir altında bırakarak, Cemaatin sohbet evi adı verilen evlerine gidip gelmelerini artırdıklarını duyuyordum…”

Emre Belözoğlu ise FETÖ’ye kurban bağışı ve öğrenci bursu verdiğini ancak 17-25 Aralık döneminden sonra bu örgütle tüm ilişkisini kestiğini söylüyordu.

İDDİANAMEDE NELER VAR

Savcı Mehmet Şenay Baygın tarafından hazırlanan 92 sayfalık iddianamede, FETÖ’nün kriptolu haberleşme programı Bylock kullanıcısı olduğu saptanan ve örgütün futbol ayağının önemli adamlarından biri olduğuna yer verilen Arif Erdem’in firari, İsmail Demiriz’in tutuklu olduğu, Uğur Tütüneker hakkında ise adli kontrol tedbiri bulunduğu hatırlatılıyordu.

İddianamede, futbolun en popüler spor dalı olması, asıl amacının dışında farklı baskı aracı olarak kullanmaya elverişli olması nedeniyle bu alanın Fethullah Gülen tarafından özellikle seçildiği vurgulanıyordu.

Örgütün asıl amacının yıllık bütçeleri milyon dolarları bulan, çok sayıda insanla taraftarlık bağı bulunan büyük kulüpleri ele geçirmek olduğuna değinilen iddianamede, “Bu nedenle kendilerine engel teşkil ettiğini düşünen kişi ve kuruluşlara karşı her türlü hukuk dışı yolu emniyet ve yargı kurumlarında bulunan örgüt elemanlarında kumpas kurularak ortadan kaldırmaya çalışmışlardır” ifadelerine yer verilmişti.

EMRE BELÖZOĞLU’NU KİM KORUYOR

Emre Belözoğlu hakkında bu yılın Şubat ayında “yeterli delil olmadığı” gerekçesiyle ikinci kez takipsizlik kararı verilmişti. Savcılık kararında “para vermenin ve sohbete katılmanın örgüt üyeliğine yeter delil sayılamayacağı” iddia edilmişti.

Sözcü’den Can Özçelik’in aktardığı bilgiye göre, savcılığın verdiği takipsizlik kararında, Emre Belözoğlu ile ilgili daha önce de FETÖ terör örgütü üyeliği suçlamasından soruşturma başlatıldığı hatırlatılarak, bu soruşturma kapsamında da Belözoğlu’nun FETÖ ile irtibatına ilişkin bilgi havuzundan sorgulama yapıldığı ifade edilmişti.

“EYLEMLERİ SEMPATİ BOYUTUNU AŞMIYOR”

Savcılık kararında, 2013 yılı öncesinde dini sohbetlere katılmak ve para vermekten ibaret eylemlerin örgütsel faaliyet kapsamında değerlendirilemeyeceği öne sürülmüştü.

Çok tartışma yaratan kararda, “Yürütülen soruşturma sonucu 2013 yılı öncesinde olmak üzere dini sohbetlere katılmak ve para vermekten ibaret eylemlerin şüphelinin konum ve kişisel özellikleri de nazara alındığında sempati ve iltisak boyutunu aşan, örgüt üyesi olduğunu ispata yeterli örgütsel faaliyetler kapsamında değerlendirilemeyeceği, şüphelinin örgütsel tabirle ‘Şakirtlik’ denilen üye konumunda faaliyette bulunmak suretiyle atılı suçu işlediğine dair delil elde edilemediği kanaatine varıldığı” vurgulanmıştı.

İddianamede Emre Belözoğlu ile ilgili, “FETÖ’nün toplantılarını organize ettiği, evliliğini dahi FETÖ’nün adamlarına sorduğu ve yine aynı adamlara ‘imam nikahı’ kıydırdığı” bilgisi yer almış fakat Emre Belözoğlu ne tanık ne de sanık yapılmıştı.

Hakkında, “2013 yılına kadar FETÖ’ye himmet verdiği” ve “evinde sohbet toplantılarının yapıldığı” iddiaları bulunan Emre Belözoğlu hakkında “kovuşturmaya yer yok” denilmişti.

Emre’nin bir hayli kabarık FETÖ Karnesi

O dönem İnter’de forma giyen Emre Belözoğlu30 Aralık 2003’de “Fethullah Gülen ve Nur Cemaati propagandası” yaptığı gerekçesiyle Ankara DGM Başsavcılığı’na ifade vermişti.

Ancak, Savcı Nuh Mete Yüksel soruşturmayı tamamlayamadı. Savcı Yüksel’den devraldığı soruşturmayı sonuçlandıran Cengiz Köksal, takipsizlik kararı verdi.

PENSİLVANYA FOTOĞRAFI

Uşak’ta geçen yıl aralık ayında yapılan FETÖ operasyonlarında, örgütün Uşak imamı olduğu ileri sürülen Hazım Sesli’nin ev ve işyerinde yapılan aramalarda Galatasaraylı eski futbolcuların fotoğrafları bulunmuştu. 1999-2000 yıllarında, muhtemelen Pensilvanya’da çekildiği tahmin edilen fotoğraflarda, Galatasaraylı milli futbolcular Arif Erdem, Hakan Ünsal, Emre Belözoğlu ve Okan Buruk görülüyordu.

Gazeteci Toygun Atilla, yeni kitabı “İfşa”da Cemaat’in futbol yapılanmasına ilişkin ayrıntıları yazdı.

FETÖ’nün futbol dünyasındaki bilinen ilk bağlantıları Beşiktaş’ta yöneticilik yapan İhsan Kalkavan ve Galatasaray forması giyen İsmail Demiriz oldu.

Gülen’in futbol dünyasındaki etkisini gösteren meşhur videoların birinde Hakan Şükür, Hakan Ünsal, İsmail Demiriz, Uğur Tütüneker, Mert Korkmaz, Arif Erdem gibi isimler Gülen’in yanı başında oturuyordu.

Kitapta mağdur olarak ifadesi yer alan, bir dönem Galatasaray forması giyen Mustafa Kocabey, Hakan Şükür, Arif Erdem, Cihat Arslan, Okan Buruk ve Emre Belözoğlu’nun Galatasaray’daki diğer futbolcuları Cemaat adına etki altına almaya çalıştığına işaret ediyordu.

Kitapta, Cemaatçi olup sonradan itiraflarda bulunan bazı futbolcuların ifadelerine de yer veriliyor. Bunlardan Bekir İrtegün, Fenerbahçe’deki Cemaat toplantılarında Emre Belözoğlu, Uğur Boral, Ertuğrul Taşkıran, Alper Potuk, Orhan Şam, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal gibi isimlerin yer aldığını, Risale-i Nur okunduğunu, Gülen’in videolarının izlendiğini ileri sürüyor. İrtegün, bazı toplantıların Emre Belözoğlu’nun evinde yapıldığını da ifadesine ekliyor.

Cemaat’le bağı olan bu isimlerden Hakan Şükür ve Arif Erdem yurtdışına kaçarken, ilk Cemaatçi futbolcu olarak bilinen İsmail Demiriz, iki kez tutuklanıp serbest bırakıldı, tutuksuz yargılandığı davada 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kısa süre tutuklu kalan bir diğer isim Uğur Tütüneker olurken, diğer isimlerin neredeyse hiçbiri hakkında işlem yapılmadı, bazıları hakkındaki dosyalarda takipsizlik kararı verildi.

Futbolda FETÖ soruşturmasında adları geçenlerin birçoğunun Cemaat-AKP kavgası sonrası taraf değiştirmesi, AKP saflarına geçmesi sayesinde soruşturma konusu olmadığı belirtiliyor. “Fenerbahçe’nin kucak açtığı Emre de AKP saflarına geçenlerden biri mi?” sorusu akla geliyor.

Fenerbahçe’nin kafasını kimler karıştırıyor? Fenerbahçe, Aziz Yıldırım’ın önderliğinde FETÖ’ye karşı yaptıkları muazzam direnişi unutmuş gibi görünüyor.

“GENÇLEŞTİRME”

Fenerbahçe’nin son transfer bombası, Arjantili yıldız Jose Sosa oldu. Sosa Fenerbahçe idman kıyafetleriyle antrenman yaptı. Sosa İstanbul’da yapılacak sağlık kontrollerinin ardından Fenerbahçe’ye imza atacak.

Sosa 35 yaşında. Fenerbahçe’yi “gençleştirme” vaadiyle başkan olan Ali Koç’un şimdiki takımının yaş ortalaması 30.4!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir