Gültekin Uysal: “Millet İttifakı ve Kemal Kılıçdaroğlu kazandı”

Millet ittifakı bileşeni Demokrat Parti’nin genel başkanı Gültekin Uysal, “Bu, ‘Seçim kazandık’ diyenlerin kaybettiği, kaybettiği zannedilen millet ittifakı ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazandığı bir seçimdir. Elbet bir gün tarih hükmünü icra edecektir” dedi.

featured

Millet İttifakı’nda yer alan ve seçime CHP listelerinden katılan Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal seçimin ardından ilk kez konuştu. “Bu, ‘Seçim kazandık’ diyenlerin kaybettiği, kaybettiği zannedilen millet ittifakı ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazandığı bir seçimdir” diyen Uysal, “Elbet bir gün tarih hükmünü icra edecektir” dedi.

Seçimlere CHP listelerinden giren Demokrat Parti üç milletvekili çıkardı. Yani Meclis’in açılması sonrası milletvekilleri, seçildikleri CHP’den partilerine dönecekken DP lideri Uysal’dan dikkat çeken bir çıkış geldi.

“SEÇİMİ MİLLET İTTİFAKI VE KILIÇDAROĞLU KAZANDI”

İkinci tura kalan seçimlerde Cumhur İttiffakı adayı Recep Tayyip Erdoğan rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’nu yüzde 52,18’le geçerek mağlup etti. Seçimin sonuçlarına ise en farklı yorum ise Millet İttifakı bileşeni Demokrat Parti liderinden geldi. Uysal, seçimi kazandıklarını iddia etti.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, bugün yayınladığı yazılı açıklamada şunları kaydetti.

İnandığımız değerlere karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş olmanın huzuru içindeyim. Bilmenizi isterim ki geride bıraktığımız iki yılı aşkın zamanda bizler için asıl kazanç; zerrece menfaat, şahsi ikbal kaygısı olmaksızın verilmiş mücadele, dökülmüş terdir.

Benzer Haberler
gultekin uysal kilicdaroglu
Gültekin Uysal, kendisini vekil yapan Meral Akşener’i sattı! Vekillik sözü aldığı Kılıçdaroğlu’nun safına geçti
gultekin-uysal-cocuk-tecavuz
Gültekin Uysal’a Ümit Özdağ için ‘çocukluğunda tacize uğramış’ hakaretini küfürbaz Cemal Enginyurt yaptırmış
658EE7E2-3BF7-46D2-9C13-B3350F0737CD
Kendisine ‘Said-i Nursi talebesi’ diyen Ümit Özdağ’a Gültekin Uysal’dan cevap: ‘Çocukluğunda tecavüze uğramış’

Bilinmesi gerekir ki Erdoğan kirli ve eşit rekabet imkanı olmayan bir seçimi sayısal olarak kazanmış, siyasal olarak kaybetmiştir. Bizim için ise kazancın başlangıcı burasıdır. Bu, “Seçim kazandık” diyenlerin kaybettiği, kaybettiği zannedilen millet İttifakı ve sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazandığı bir seçimdir. Elbet bir gün tarih hükmünü icra edecektir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir