Partisini seçime sokamayan ve İYİ Parti’den vekil seçilen Gültekin Uysal: “Devri sabık yaratacağız”

featured

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Habertürk TV’de katıldığı Habertürk Gündem programında dikkat çeken ifadeler kullandı.

DEVRİ SABIK YARATACAĞIZ

DP lideri Uysal’ın açıklamaları şu şekilde:

Türkiye’de kimilerin cesaretleri cehaletlerinden daha büyük maalesef. Açık yüreklilikle söylüyorum, Türkiye’de bir devri sabık yaratacağız. Yapanların yanlarına kâr mı kalsın? Sayın Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi kanunsuz emri uygulaya her kamu görevlisi elbette bir sonucu olacak. TÜİK’e bakıldığında iktidarın siyasi hesapları üzerinde kağıt üzerinde kurtarsanız ne olacak, işsizliği düşük gösterseniz ne olacak? Türkiye bugün siyasal, adli denetim yapamadığı için kaynak etkinliğine baktığımızda maalesef bütçe kötü harcanıyor. Dünümüzü çalanlara yarınlarımızı çaldırtmayacağız, onun için hesap soracağız. Bunu cadı avına dönüştürecek halimiz yok. Bilerek, isteyerek hukuksuzluk yapanlar için söylüyorum.

https://twitter.com/gencdemokratgm/status/1450903799955169285?s=20

DEVRİ SABIK NEDİR?

Devr-i sabık, Türk siyasetinde genellikle, çok partili döneme geçilmesiyle birlikte 1950 genel seçimleri’nde iktidara gelen Demokrat Parti’nin kendinden önceki 23 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi dönemine yönelik “devr-i sabık yaratmayacağız” açıklaması ile bilinir.

Devr-i sabık, kendisinden önceki iktidarın, dönemini sorgulaması, hesap sorması vb. anlamlarında kullanılır.

DEVRİ SABIK YARATMAK NE DEMEK?

Devr-i sabık yaratmak, Türkiye Siyasi Tarihi’nde yeni gelen yönetimin, kendinden önceki dönemi sorgulaması, hesap sorması, vb. anlamında kullanılan ifadeye denir. Bu kavram ikinci meşrutiyet sonrası yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir