Gülşen davasında flaş gelişme! Tekrar hapse girecek mi?

İmam hatip liselilere yönelik sözleri sebebiyle 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan 3 yıla kadar hapsi istenen Gülşen Çolakoğlu'nun yargılandığı davada, dosya mütalaasını hazırlaması için savcıya gönderildi.

featured

Geçtiğimiz Nisan ayında sahne aldığı bir mekanda İmam Hatip Liselilerine yönelik sözleri nedeniyle şarkıcı Gülşen hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan resen soruşturma başlatılmıştı. Gülşen “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Benzer Haberler
gulsen-koc-holding
Gülşen aylar sonra ilk kez Koç Holding için sahne aldı
84116
Hakim karşısına çıkan Gülşen’in aylık gelirini duyan şaştı kaldı
gülşen
İmam Hatiplilere ‘Sapık’ diyen Gülşen’le ilgili flaş karar!

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

5 gün tutuklu kalan şarkıcı Gülşen, ev konutunu terk etmeme şartıyla tahliye edilmişti. Ardından karakola imza şartıyla ev hapsi kararı kaldırılan Gülşen hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma da tamamlanmıştı.

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Gülşen’in ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KADIRILDI

Gülşen Çolakoğlu’nun avukatı Emek Emre yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması için İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu.

Mahkeme, itirazı kabul ederek yurtdışına çıkış yasağını tedbirinin güvence miktarı olarak 250 bin TL yatırıldığı takdirde kaldırılmasına karar verdi.

İKİNCİ CELSE GÖRÜLDÜ

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Gülşen Çolakoğlu katılmadı. Taraf avukatların ve bazı müştekiler duruşmaya katıldı. Gülşen’in avukatı Emek Emre, ‘Dosyaya eklenen bilirkişi raporu incelendiğinde tanık olarak bildirdiğimiz orkestrada yer alan Miraç’ın dinlenmesine yer olmadığı kanaatindeyiz. Yurtdışı yasağın kaldırılması için ödenen güvence bedelinin iadesini talep ediyoruz’ dedi.

SAPIK DERSENİZ ANLAMI BELLİDİR

Davaya katılma talebinde bulunan Önder İmam Hatipliler Derneği avukat, ‘Sanık bu ifadeyi kullandığını kabul etmektedir. Sanık şarkıcı olduğunu iddia etmektedir fakat sesinden çok kıyafetleri ve doğal olmayan cinsel yönelimi desteklemesiyle gündeme gelmeye çalışmaktadır. Bu ilkede milyonlarca imam hatip mezunu var. Bir kişi bu ifadeyi kullanırsa bundan insanların zarar göreceği açıktır. Sapık derseniz anlamı bellidir’ diyerek cezalandırılmasını talep etti.

MÜTALAA HAZIRLANACAK

Mahkeme, tanık dinlenmesinin dosyaya yenilik katmayacağı gerekçesiyle tanıklardan vazgeçilmesine, yurtdışı çıkış için ödenen güvene bedelinin iadesinin reddine karar verdi. Mütalaanın hazırlanması için savcılığa gönderdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir