Gülçin Ergül ilk İngilizce albümü ‘Invitation’ ile gündeme oturdu! Hepsi grubuyla tanınan Gülçin Ergül kimdir kaç yaşında, nereli?

featured

Ekim ayında Davet isimli albümüyle müzikseverlerin karşısına çıkan Gülçin Ergül’ün uzun süredir üzerinde çalıştığı Invitation adındaki 8 şarkılık ilk İngilizce albümü Arpej Yapım etiketiyle 16 Nisan’da tüm dijital platformlarda yayınlandı. Müzik direktörlüğünü Emre Bayar’ın yaptığı ve Hollandalı ödüllü söz yazarı Josephine Zwaan ile beraber yazdığı şarkılara ek, Gülçin Ergül’ün söz ve müziğini yaptığı 4 şarkının bulunduğu albümde, efsanevi şarkıcı Whitney Houston’ın I Wanna Dance With Somebody şarkısının coverı da yer alıyor.

GÜLÇİN ERGÜL DÜNYAYA AÇILDI!

Albüm fotoğrafları için Safa Gülsoy’un objektifine poz veren sanatçının stylingini Fırat Kanburoğlu yaptı. Albümdeki ilk klip Murat Joker yönetmenliğinde; sözü Gülçin Ergül ve Josephine Zwaan’a, müziği ise Emre Bayar ve Gülçin Ergül’e ait olan, disko-pop tarzındaki Don’t Wake Me Up adlı parçaya çekildi. Klipte, Ergül ve dansçılarına özel olarak hazırlanan Zeynep Bozkaya imzalı tasarımların yanı sıra Cihan Nacar, Esra Gürses ve Berfuğ Kıran ve Spica Dance Shoes imzalı tasarımlar da kullanıldı.

Solo albümleri ile müzik kariyerine iddialı bir şekilde devam eden Gülçin Ergül, bu albümle beraber hem şarkı yazarlığındaki yeteneğiyle dikkat çekiyor, hem de yurt dışında da ses getirecek modern sound’uyla uluslararası bir başarının temellerini atmayı başarıyor.

Gülçin Ergül kimdir, kaç yaşında, nereli?

Gülçin Ergül, 30 Ekim 1985 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. 8 yaşındayken Pera Güzel Sanatlar Akademisi’nde piyano eğitimi almaya başladı. Aynı zamanda AKM Devlet Opera ve Balesi’nin çocuk korosunda yer aldı. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Devlet Konservatuvarı’nın bale bölümünü kazandı, ortaokul ve lise yıllarını bale üzerine tamamladı. AKM çocuk balesinde çalıştığı yedi yılın ardından ayrıldı.

Kuşadam ve Prens, Kül Kedisi, Fındıkkıran, Uyuyan Güzel, Kral ve Ben, Midas’ın Kulakları, Turandot gibi oyunlarda senelerce çocuk dansçı olarak performans gosterdi. Lisans yıllarında yine MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nın Modern Dans bölümüne geçti. Bu yıllarda bir kız grubu kurma hayalini, AKM’de ve MSGSÜ’de tanışmış olduğu arkadaşları Eren Bakıcı, Yasemin Yürük ve Cemre Kemer ile resmi olarak 2005’te gerçekleştirdi.

2006’da Pepsi’nin reklamlarında yer aldı. 2007 yılında başlayan iki sezon süren Hepsi 1 isimli dizide Gülçin isimli bir karakter canlandırdı.2009 yılında Show TV’nin jenerik müziklerini seslendirdi.

Gülçin, üç albümün ardından 2009 kış aylarında Hepsi grubundan ayrıldı. Basında bu konu ile ilgili haberler yer almaya başlayınca Gülçin, avukatı ve basın danışmanı aracılığıyla bir açıklama yaptı. Açıklamasında gruptan ayrılma sebebinin özel hayatı ile ilgisi olmadığını, bu durumun mali nedenler ve anlaşmazlıklar yüzünden ortaya çıktığını belirtti. Müzik kariyerine solo devam etmek isteyen genç şarkıcı Avrupa Müzik ile bir anlaşma imzaladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir